PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. november 8., vasárnap

Kötelező lehet a foci 6 éves kortól!!!

Kötelező lehet a foci 6 éves kortól!!!

A labdarúgás bekerülne az általános és középiskolai tantervbe mint kötelező tananyag, ha átmegy Balog Zoltán kerettantervet módosító javaslata – szúrta ki az Origo.


Az előterjesztés annyira részletes, hogy a lap szerint “semmi kétség, hogy komoly a szándék a labdarúgás oktatásának kerettantervbe ültetésével kapcsolatban”.
Fiúkra és lányokra is vonatkozna a kötelező foci, már elsős koruktól kezdve.Heti két kötelező óra lenne, de még azt is leírja a javaslat, hogy mit kellene tanulniuk a gyerekeknek ezeken. Például:
A hétéves kislányok például kénytelenek lesznek elsajátítani  a „védekezésben nyomásgyakorlás a labdás ellenfélre, valamint labdavesztés esetén a labda azonnali visszaszerzésére irányuló törekvés” rejtelmeit, de ezenkívül is számtalan olyan taktikai elemet sorol fel a tervezet, ami a felnőtt válogatottunknak is komoly gondot okoz – írja az Origo.
Sőt, a gyerekeknek képesnek kell lenniük technikai és taktikai szempontból olyan feladatokra, mint például „a lábfej különböző részeivel történő labdakezelés” és a “labdavesztés utáni rendezett visszatámadás”.
(via Origo)
A cikk forrása: http://okpecs.hu/