PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 22., vasárnap

Külföldön is kutakodik utánunk a NAV!

Külföldön is kutakodik utánunk a NAV!

Az utóbbi fél évben összesen csaknem 2 ezer, naponta átlagosan 10 megkeresést küldött a külföldi hatóságoknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a magyar cégek, illetve magánszemélyek adózásának tisztázása érdekében.Kis Péter András, a szervezet szóvivője a Napi Gazdaságnak elmondta: leggyakrabban az áruforgalmi adóval (áfa) kapcsolatban kért nemzetközi segítséget a NAV,főként Németországtól, Szlovákiától és Romániától.


A küldeményekben a magyar adóhivatal túlnyomórészt a látókörébe került cég külföldi üzleti kapcsolatairól és ügyleteinek körülményeiről érdeklődött. Olykor pedig a NAV azért keresi meg a külföldi hatóságokat, mert saját lehetőségeit már kihasználta, nem tud több érdemi adatot szerezni, miközben még tisztázatlan körülmények vannak a vizsgált esetben – fejtette ki a szóvivő.

Évekbe is telhet


A bűnügyi válaszok néhány hónap alatt is
megérkezhetnek, de előfordul, hogy évekig eltart, amíg értékelhető információ áll a NAV rendelkezésére.
A nagy kárt okozó áfacsalások többsége éppen a közösségi szabályok kijátszásával történik,
pozitív fejlemény azonban, hogy az Európai Unió tagállamai között gyorsabb a segítségnyújtás – írt a lap.
Forrás : www.aktiv-blog.hu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!