PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 9., hétfő

Megállíthatatlanul terjed a kártyás fizetés

Megállíthatatlanul terjed a kártyás fizetés

Egyre többen használnak idehaza hitelkártyát, aminek szerepe volt abban is, hogy a második negyedévben a bankkártyás és online fizetések mind számukban, mind pedig értékükben jelentősen meghaladták a tavalyi szinteket. A bankok is egyre kedvezőbb konstrukciókkal csábítják a lakosságot, a vásárlási kedv pedig csak emelkedik.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2015 második negyedévében továbbra is gyors ütemben bővült a bankkártyás vásárlási forgalom: a hazai kibocsátású kártyákkal lebonyolított tranzakciók számában 19,1 százalékos, értékében pedig 18,6 százalékos emelkedés volt megfigyelhető az előző év azonos időszakához képest. Egyre népszerűbbek az online vásárlások is: a kártya fizikai jelenléte nélkül lebonyolított tranzakciók száma közel harmadával, értéke pedig mintegy 38 százalékkal nőtt egy év alatt.  A statisztika jól mutatja, hogy a kártyahasználat számos előnyét egyre inkább kihasználják a kártyabirtokosok, érdemes azonban az egyes kártyatípusokat tudatosan használni – hívja fel a figyelmet közleményében a CIB.

A hitelkártya legfőbb előnye például, hogy a kártyabirtokos nem a saját pénzét, hanem személyre szabott hitelkeretét költheti, melynek összege az igazolt nettó jövedelem többszörösét is elérheti. A vásárlással felhasznált hitelkeret, ha a türelmi idő alatt megfizetésre kerül, kamatmentes, és ha például a fordulónap a hónap ötödik napja, akkor a következő hónap ötödik napjáig felhasznált hitelkeretet csak a következő hónap 20-ig kell visszafizetni.
Amennyiben a teljes összeget a kártyabirtokos nem tudja visszafizetni a megadott határidőre, akkor egy minimum összeg befizetését is választhatja, a fennmaradó részt pedig tovább lehet görgetni egészen addig, amíg a visszafizetését részben vagy egészben vállalni tudja. A visszafizetett összeg – természetesen – feltölti a hitelkeretet, így az ismételten felhasználható, míg a vissza nem fizetett rész csökkenti a felhasználható hitelkeret összegét, mely után kamatot kell fizetni.
Hitelkártyával vásárolva ráadásul a kártyabirtokos megtakarított pénze a befektetéseiben kamatozhat. A hitelkártyás költések után ezen felül még pénzvisszatérítést is kaphat számos pénzintézetnél.  Kevesen tudják, hogy a hitelkártyát nemcsak kártyás fizetésre érdemes használni: a hitelkártyaszámláról utalásokat, sőt akár csoportos beszedési vagy állandó átutalási megbízásokat is lehet indítani, így biztosítva azt, hogy a megbízások mindig teljesüljenek. Van azonban olyan helyzet is, mikor jobb inkább a betéti bankkártyát használni, ez pedig a készpénzfelvétel. A hitelkártyával történő készpénzfelvételnek ugyanis jellemzően magasabb a díja, mint a betéti kártyával történő kivétnek, ráadásul a jogszabály által biztosított havi kétszeri, összesen maximum 150 ezer forintnyi díjmentes készpénzfelvétel is csak a bankszámlához tartozó betéti kártyákra vonatkozik.
A cikk forrása: http://profit7.hu/