PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 2., hétfő

Nagy változás jöhet az orvosi rendelőkben, háziorvosoknál

Nagy változás jöhet az orvosi rendelőkben, háziorvosoknál

Az egészségügyi államtitkár nyilatkozatában elmondta, hogy ha minden a meghatározott tervek szerint zajlik, akkor hamarosan ( pár éven belül) nagyot változik a háziorvosi ellátás, jóval korszerűbb ellátás, széleskörű szolgáltatások és más szemlélet fogja várni az orvosi rendelőkbe látogatókat!


Hamarosan érezni fogják a betegek a jóval színvonalasabb ellátást, jobb és több szolgáltatást fognak kapni az orvosi rendelőkbe látogatók.Az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Beneda Attila nagyon bizakodó, nyilatkozata szerint komoly változás előtt áll a magyarországi háziorvosi ellátás.
Hamarosan megjelennek az alapellátási törvény első végrehajtási rendeletei, a háziorvoslást jelenleg feszítő problémák, mint az elöregedés vagy az üres praxisok, csak hosszabb idő alatt, generációváltással enyhíthetők.
Generációváltást sürgetnek a háziorvosok körében!
Korszerű eszközök és széleskörű szolgáltatások fogják jellemezni a háziorvosi ellátást!A modern orvosi eszközök beszerzését célzott hitelekkel tervezik, ezeknek a hitelek felvétele már meg is kezdődött, már jelenleg is sokkal korszerűbbek a háziorvosi rendelők felszereltsége, mint 5 évvel ezelőtt.Nagyon hamar több rendelkezés is életbe fog lépni, amelyek elégedettségét, kényelmi szintjét jelentősen növelni fogják.Teljesen megújul a háziorvosi rendszer a közeljövőben!
Ezek a változások jönnek >>>
Az új alapellátási egészségügyi törvénnyel gyorsan kívánják rendezni a következő problémákat :alulfinanszírozottságra, az elöregedésre, az üres praxisokra és az eltérő szakmai minőségre.
2016-ban az asszisztensek jövedelmének rendezése a cél.
Komplexebb rendszerek jönnek melyek háziorvos, az iskolaorvos, a védőnő és az otthonápolás minél szélesebb körű együttműködését tűzik ki célul.
Csoportpraxisokat kívánnak létrehozni, melynek a lényege az, hogy egy szoros szakmai együttműködésben fognak dolgozni az egészségügyi dolgozók annak érdekében, hogy csak azt és akkor utalják szakrendelőbe, kórházba, akit és amikor már nem lehetséges ellátni az alapellátásban. Cél lesz, hogy olyan kiegészítő terápiákat – amilyen például a dietetika vagy a gyógytorna – helyben kaphasson meg a páciens.
Jelentősen bővíteni akarják az asszisztensek feladatkörét és hatáskörét, komolyabb szerepet fognak kapni a tényleges gyógyító munkában.Ehhez természetesen továbbképzésekre is kell járniuk majd és magasabb fizetésért fognak dolgozni.
Nagyobb szerepet kapnak a otthonápolási szolgálatok.Megteremti az állam a feltételeket ahhoz, hogy otthonukban ápolják azokat a betegeket, akik már nem szorulnak aktív kórházi kezelésre.Bővítenék az otthonápolás körében elvégezhető feladatokat, így hatalmas terheket vennének le a kórházakról!
Pályázat segítségével segítik azoknak a háziorvosi praxisoknak a betöltését, melyek üresen állnak, a pályázaton 500 millió forintot osztanak szét azok között, akik vállalják, hogy olyan településen dolgoznak háziorvosként.
A cikk a www.magyarirodok.hu egyik cikke alapján készült.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!