PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 4., szerda

Nehezen adnak hitelt a bankok

Nehezen adnak hitelt a bankok

A lakáshitelekről szóló reklámkampányok és akciók ellenére a pénzintézetek igencsak megnézik, kinek adnak hitelt – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.


A lap szerint az ingatlanárak emelkedése nem kedvez a hiteleseknek, a bankok nem mindig adják meg 20 százalék önerővel a hitelt, továbbá nem vállalják az elrugaszkodott árú lakások kockázatát sem.
lakáshitel
A bankok szívesen adnának lakáshitelt, de nem mindenkinek és nem mindenáron – áll a cikkben. A Világgazdaság úgy tudja, a hitelközvetítők nemrég az egyik banktól olyan levelet kaptak, hogy “bizonyos ügyfélszegmensekben” novembertől csökkenhet a hitelfedezeti arány és a jövedelemigazolásokat sem fogadják el egyes esetekben.
A lapnak nyilatkozó egyik szakember szerint a 20 százalékos önerős hitel még Budapesten is sokaknak elérhetetlen, mert a bankok még akkor is legfeljebb a lakás forgalmi értékének 70-75 százalékát hitelezik meg, ha az ingatlan igazán kapós.
A cikk forrása: hirado.hu