PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 14., szombat

Óriási segítség a legapróbbaknak

Óriási segítség a legapróbbaknak


Januártól megújul a kedvező kamatú mikrohitel-program, amelyet kisvállalkozók vehetnek igénybe.


A gazdasági válság idején összeomlott a banki hitelezés, a pályázati források kimerültek, a hazai kis- és középvállalkozások forráshiánnyal küzdöttek. Ezen segített akkor a Budapest Mikrohitel Program, amely évek óta kedvezményes kamatozású hitelt nyújt az életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozásoknak.
A program anyagi hátterét egy húsz évvel ezelőtti uniós támogatás biztosítja, az előcsatlakozási időszakában kapott Magyarország olyan forrásokat, amelyeket a gazdaságba, a mikrovállalkozásokhoz kell kihelyezni. A cégek forgóeszköz-vásárlásra, beruházásra, fejlesztésre fordíthatják a hitelt, amely akár 10 millió forint is lehet.
A Budapest Mikrohitel Program jövőre megújul, és az eddigieknél is kedvezőbb feltételeket biztosít majd. A januárban megnyíló új hitelt is mikrovállalkozások vehetik majd fel, azaz azok a társaságok, ahol a foglalkoztatottak száma nem haladja meg a tíz főt, az árbevétel pedig a 2 millió eurót.

A foglalkoztatásban Magyarországon a mikrovállalkozások adják a versenyszféra 38 százalékát, ez jóval meghaladja az EU-átlagot. Anyagi támogatásuk azért is kiemelten fontos, mert sokukkal a bank egyszerűen nem tud mit kezdeni, vállalkozóként nem tud neki hitelt adni, a tulajdonosnak marad tehát a nagyon magas kamatozású személyi kölcsön, amelyhez képest a mikrohitel kondíciói sokkal jobbak.

A vállalkozások emellett más, a bankok által nyújtott, de államilag támogatott hitelt is igényelhetnek, és rengetegen élnek is a lehetőségekkel. A kkv-k csak idén majdnem százmilliárd forint folyószámlahitelt vettek fel például a Széchenyi- hitelprogram keretében.

Az állam a konstrukcióra 80 százalékos hitelgaranciát nyújt, tehát ha a vállalkozás nem fizeti vissza a pénzt, helyt áll, és kifizeti a bank veszteségének jelentős részét.

A Széchenyi-kártyát kibocsátó Kavosz Zrt. egyébként a napokban uniós pályázatokhoz kapcsolódóan két olyan új termékeket is bevezetett, amely a 2014- 20 közti ciklusra próbál válaszokat adni, az önerő hiányán és a már elnyert összeg előfinanszírozásakor igyekszik segíteni.
A cikk forrása: hirado.hu