PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 8., vasárnap

Sok a panasz a végrehajtókra

Sok a panasz a végrehajtókra

A szaktárca már dolgozik az újabb nagy átalakítást hozó jogszabálytervezeten – írta hétfői számában a Magyar Idők az Igazságügyi Minisztériumtól kapott tájékoztatásra hivatkozva.


A cikk megjegyzi: az alapvető jogok biztosához jó ideje sok adós fordul a végrehajtások menetére panaszkodva. Tavaly több mint kétszáz jelzés érkezett a követelések behajtása miatt, az idén pedig – fél év alatt – újabb hetven beadvány. A bírósági végrehajtások kérdésköre így mind a két évben bekerült a tizenöt leggyakrabban panaszra okot adó témák közé.végrehajtó
A szaktárcánál a lappal azt közölték, hogy nyáron már elfogadta a parlament a végrehajtás szervezetrendszerét átalakító paragrafusokat, a következő lépcsőfok pedig az eljárás részleteit meghatározó passzusok felülvizsgálata lesz.
A végrehajtási szabályrendszert a polgári, valamint a közigazgatási perrendtartás most készülő új előírásaival egyidejűleg alakítják ki.
A cikk forrása: hirado.hu