PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. november 12., csütörtök

Tovább csökkennek, aztán meg is szűnnek roamingdíjak

Tovább csökkennek, aztán meg is szűnnek roamingdíjak

Novemberben lép hatályba az Európai Parlament által elfogadott, egységes távközlési piacról szóló rendelet, amelynek alapján a jövő tavasszal tovább csökkennek, 2017. június 15-étől pedig megszűnnek a roamingdíjak – hangzott el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság háttérbeszélgetésén.


Az uniós rendelet értelmében a belföldi hívások díjait nem haladhatják meg a roamingdíjak, és ez két lépcsőben valósul meg. 2016 április 30-tól a hazai díjakon felül csak meghatározott, a korábbinál jóval alacsonyabb plusz díjat számolhatnak fel a szolgáltatók roaminghívás esetén, 2017 közepétől pedig – a nemzeti szabályozási hatóság engedélyével – csak kivételesen indokolt esetben lehet felárat alkalmazni.okostelefon
Kajzinger Ervin, az NMHH nemzetközi és stratégiai igazgatója kifejtette: elvileg van esély arra, hogy az új roaming szabályozás bevezetése miatt a belföldi áraikat megemelik a szolgáltatók, előre azonban nehéz megmondani, hogy mi fog történni. Hozzátette, a rendelet lehetőséget biztosít a folyamatos nemzetközi roaming korlátozására. Például ha valaki külföldi társaság SIM-kártyáját használva, folyamatosan roamingolna, akkor egy bizonyos forgalom felett legfeljebb a jelenlegi roaming díjaknak megfelelő árakat alkalmazhatják a szolgáltatók.
Az uniós rendelet a hálózatsemlegességre vonatkozóan konkrét szabályozást fogalmaz meg, ennek alapján nem lehet az interneten korlátozni vagy lassítani a különböző tartalmakat vagy szolgáltatásokat, forgalomkorlátozás pedig csak kivételes esetben és csak ideiglenesen engedélyezett. Az új szabályokat a rendelet hatálybalépésétől kezdve alkalmazni kell, a részletszabályok kidolgozására pedig 9 hónap áll rendelkezésre.
A rendelet tartalmazza azt is, hogy speciális, nagy sávszélességet igénylő hálózati szolgáltatást csak akkor lehet kínálni, ha erre van kapacitása a szolgáltatónak, és ez nem befolyásolhatja az internet szolgáltatása minőségét. A beszélgetésen szó volt arról is, hogy a 3400-3800 megahertzes frekvenciákat várhatóan jövő év elején értékesíti a hatóság, az árverésre szóló felhívás ez év decemberében, vagy 2016 januárjában jelenik meg.
Vidéken is nyílnak “Bűvösvölgy” médiaértés-központok 
Vidéken is nyit a budapesti Bűvösvölgyhöz hasonló, médiatudatosságra, médiaértésre nevelő központokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), az első ilyen Debrecenben lesz – jelentette be Karas Monika, az NMHH elnöke a háttérbeszélgetésen.
A debreceni után várhatóan Pécsen nyílik a következő ilyen intézmény, és a tervek szerint három megyénként létesül majd egy-egy központ. A vidéki intézmények a budapestihez hasonló tematikával rendelkeznek majd, valamint újdonságként hírközlési ismeretekkel is találkozhatnak bennük a diákok – fejtette ki. Hozzátette: remélik, hogy az itt tanultak a gyerekek tudatos médiahasználatának az alapjává válnak.
Karas Monika elmondta, hogy a Budapesten másfél éve megnyílt Bűvösvölgy rendkívül népszerű mind a diákok, mind a pedagógusok körében. Másfél év alatt 8200 gyerek járt itt, közülük 2000 hátrányos helyzetű, az ország 100 településéről fogadtak diákokat.
Az intézmény népszerűségét tanúsítja, hogy a legutóbbi előjegyzés során másfél óra alatt elfogytak a lefoglalható időpontok – emelte ki Karas Monika.
A cikk forrása: hirado.hu