PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 5., szombat

A szakértő szerint növeli a belső fogyasztást az szja-kulcs csökkentése

A szakértő szerint növeli a belső fogyasztást az szja-kulcs csökkentése


A január 1-jétől hatályba lépő 15 százalékos új személyi jövedelemadó (szja) kulcs körülbelül 120 milliárd forintot hagy a magyar adózóknál, és arra lehet számítani, hogy ennek nagyobb részét fogyasztásra költik - mondta Lőcsei Tamás, a PWC Magyarország adó- és jogi tanácsadási üzletágának vezetője az M1 aktuális csatornán csütörtökön.


A szakértő hozzátette, így általános forgalmi adó-, és egyéb bevételek keletkeznek, tehát az intézkedés nem jelent 120 milliárd forintos rést a központi költségvetésben.

A társasági adót érintő változások közül Lőcsei Tamás felhívta a figyelmet a növekedési adóhitel kedvezményre, amely alapján az előírásoknak megfelelő vállalkozások az adót két évre elnyújtva fizethetik meg, vagyis kamatmentes hitelhez jutnak.

Az is segítheti jövőre a vállalkozásokat, hogy iparűzési adónál az önkormányzatoknak lehetőségük lesz különböző kedvezmények bevezetésére - ismertette.

A szakértő szerint jelentős kedvezményeket kapnak a környezetkímélő gépjárművek, ezért lesznek olyan vállalkozások, amelyek megfontolják, hogy érdemes-e ilyen flottát vásárolniuk. Egyelőre a járművek töltésére is van ingyenes lehetőség, tehát használóiknak sem benzinre, sem áramra nem kell költeniük.
A cikk forrása: hirado.hu