PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 1., kedd

Az ASTRA biztosítottjaitól beszedett baleseti adó visszatérítése

Az ASTRA biztosítottjaitól beszedett baleseti adó visszatérítése

A Nemzeti Adó és Vámhivatal közleményt adott ki a baleseti adó visszatérítésének feltételeiről, amiben leírja, mit kell tenniük a megszűnt ASTRA biztosító volt ügyfeleinek. A kérelmet az adóhatóság honlapjáról lehet letölteni.


2015. november 28. napjával módosításra kerültek a baleseti adó szabályait tartalmazó, a népegészségügyi termékadóról szóló 2011. évi CIII. törvény rendelkezései. A változások célja, hogy a visszavont tevékenységi engedélyű biztosítók – így a romániai Astra Biztosító Magyarországi Fióktelepe – részére megfizetett, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjjal együtt beszedett baleseti adót az érintett biztosítottak visszakaphassák.
Fontos, hogy az adóalanyok (biztosítottak) kizárólag a tőlük beszedett baleseti adó visszatérítését kérhetik az adóhatóságtól akkor, ha a visszavont engedélyű biztosítóval kötött szerződésük már megszűnt. A visszatéríthető összeg nagysága ahhoz az időszakhoz igazodik, melyre az ügyfél az adót ténylegesen előre megfizette, és amelyre a szerződés megszűnése miatt a biztosító kockázatviselése már nem terjed ki.

A kérelemre – annak érdekében, hogy a jogszabályi előírások maradéktalanul betartásra kerülhessenek és a visszautalás a törvényi határidőben megtörténhessen – az adóhatóság nyomtatványt rendszeresített (elnevezése: BAV), amely a honlapról elérhető:
A szabályozás tartalmáról a baleseti adóról szóló 50. számú információs füzetünk 7. pontjában talál részletes leírást.
További információk elérhetőek a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja, illetve a MABISZ honlapján.
Nemzeti Adó és Vámhivatal
Forrás : http://nav.gov.hu/nav/ado/egyeb/Az_ASTRA_biztositottjaitol_20151130.html
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info