PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. december 17., csütörtök

Béremelés 2016 – Átlagosan Ekkora Béremelést Terveznek

Béremelés 2016 – Átlagosan Ekkora Béremelést Terveznek


A Magyarországon működő nemzetközi érdekeltségű vállalatok az alapbérek átlagosan 2,8 százalékos béremelését tervezik 2016-ra – derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) legújabb bérezési tanulmányából, amelynek megállapításairól szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-hez. Fidesz – béremelés – bértábla – minimálbér – rezsicsökkentés 2016

A felmérésben részt vevő nemzetközi cégek az idén 3,7 százalékkal emelték a béreket magyarországi érdekeltségüknél, ez ugyanakkor jóval elmaradt a 2014 végén előre jelzett 5 százalékos mértéktől – jegyzik meg a közleményben.
A DUIHK megítélése szerint az alacsony infláció lényegesen mérsékli a béremelési nyomást, és vélhetően hatással van a vállalatok jövőre tervezett átlagosan 2,8 százalékos béremelésére is.
Az elemzésben felhívják a figyelmet arra, hogy az egyéni bérszínvonalat és a tervezett bérnövekedést leginkább a beosztás és a képzettség, valamint a vállalat mérete és földrajzi elhelyezkedése befolyásolja.


A felmérésből kiderül az is, hogy a vezérigazgatók és ügyvezetők éves jövedelme az idén átlagosan 20,4 millió forint volt, míg a fizikai és szakmunkások mintegy 2,3 millió forintot kerestek. Budapesten a bérek 22 százalékkal magasabbak, míg a Dél-Dunántúlon 14 százalékkal alacsonyabbak az országos átlagnál.
A bérek összetételét vizsgálva a tanulmány szerzői megállapították: a teljesítményfüggő, változó javadalmazási elemek elsősorban a vezetők esetében jelentősek, ugyanis a teljes jövedelem 22 százalékát adják. Az ügyvezetőknél a jövedelem 14 százaléka származik változó bérezési elemekből, ez az arány a fizikai és irodai dolgozók esetén csupán 8 százalék.
A DUHIK és a Kienbaum Management Consultants GmbH közös tanulmányának elkészítése során 60 vállalat mintegy 12 600 munkavállalójának bérezési adatait értékelték.
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info