PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 12., szombat

Biciklisek figyelem – KÖTELEZŐ KRESZ vizsga jöhet Nektek is!

Biciklisek figyelem – KÖTELEZŐ KRESZ vizsga jöhet Nektek is!


A budapesti főpolgármestere Tarlós István beszélt nyilatkozatában arról, hogy elképzelhető, hogy KRESZ vizsgára kötelezik a kerékpárral közlekedőket is Budapesten!

Még nem szerepel a tervek között, de sajnos rengeteg a szabálytalanság és ha ez így megy tovább bevezetik a kötelező KRESZ vizsgát a bicikliseknek is, hogy biztonságosabbá tegyék a közlekedést. Nem céljuk a bicikliseknek kötelezővé tenni a KRESZ vizsgát, de ha nem találnak más megoldást a problémára, akkor megteszik!
Tarlós István azt mondta, hogy ha nem változik a helyzet a ciklus második felére sem, akkor könnyen lehet, hogy kezdeményezni fogszák a jogszabály módosítását, hogy a kerékpárosoknak is érvényes KRESZ vizsgával kell rendelkezniük.

Egy szakérői csoport által elvégzett kutatás tapasztalat azt mutatják, hogy 10 kerékpárosból 8 sajnos átmegy a piros lámpán, ami rendkívül veszélyes és nagyon durva szabálytalanságnak minősül. Sokan gondolkodás nélkül hajtanak át a piros lámpán, de nem csak ez jelent óriási problémát, hanem az is, hogy a biciklisek jelentős része figyelmen kívül hagyja a jobb kéz szabályt is, ami szintén a KRESZ egyik alapszabálya. Ezzel saját és mások életét is veszélybe sodorja! A Magyar Kerékpárosklub felmérései azonban azt mutatják, hogy a biciklisek nagy részének van jogosítványa vagyis ismeri a KRESZ-t.

Forrás : tenyek.hu
A cikk forrása: A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info