PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 12., szombat

Ennyit kell minimum dolgoznia jövőre – munkaidőkeret, túlóra, munkakezdés ideje!

Ennyit kell minimum dolgoznia jövőre – munkaidőkeret, túlóra, munkakezdés ideje!

Mit jelent a munkaidőkeret? Hogyan és mikor változhat a munkakezdés ideje? Heti 40 óra munkavégzés után kötelezheti-e a cég hétvégi munkára a dolgozót? A túlórát mikor és hogyan kell kifizetni, vagy kiadni? 

Folytatódik a munkajogi sorozat.
Rosszak a munkavállalói tapasztalatok a rugalmas munkavégzés kapcsán. Azt állítják, a cégek általában nem tartják be a munkaidőkereteket. Sok esetben nem is csak a munkaidő betartása okoz gondot, de a munka közi ebéd vagy a jelenléti ív és a bérnyilvántartás is.
Cselédi Zsolt munkajogász a Kossuth Rádió Napközben című műsorában elmondta, amennyiben jogszabályban előírt képesítésre van szükség a munka elvégzéséhez, a továbbképzés a munkavállalót terheli. Ha viszont a munkavállaló írja elő a képzést, akkor hozzá kell járulnia annak elvégzéséhez, anyagilag vagy munkaidő rendelkezésre bocsátásával – tette hozzá.

Sabacz Róbert, a Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya munkaügyi ellenőrzési osztályának főosztályvezető-helyettese hozzátette, hogy ezek a problémák az ellenőrzések során csak ritkán jönnek elő, a bejelentések elenyésző számát képezik.
Cselédi Zsolt úgy folytatta, hogy a munka törvénykönyve rögzíti a munkaidőt, teljes munkaidő esetén az napi 8, heti 40 óra. Hozzátette, hogy munkaidőnek minősül minden olyan tevékenység, amit a munkavállaló a munkáltató kérésére vagy javára végez, ilyen például az e-mailekre való válaszlevél írása is. Szavai szerint ha ez teljes időtartamban meghaladja a napi nyolc órát, és nincs az általánostól eltérő munkabeosztás vagy időkeret, akkor a nyolc órát meghaladó időszakra rendkívüli munkavégzést kell nyilvántartani és elszámolni.
A műsorban elmondta, a munkaidőkeret azt jelenti, hogy a napi, illetve a heti munkaidőt nem az általános munkarend figyelembevételével osztja be a munkavállaló, hanem a munkanapokra egyenetlenül. Napi négy óránál kevesebbre nem lehet beosztani egy munkavállalót, de a heti pihenőnapokat bizonyos korlátozásokkal el lehet mozgatni – fűzte hozzá. Általános szabály szerint a munkaidőkeret hossza négy hónap, amit további feltételek teljesülése esetén hat hónapra, kollektív szerződés esetén pedig akár 12 hónapra meg lehet hosszabbítani.
A jogász kiemelte, hogy a napi munkaidő-maximummal és pihenőidő-minimummal kapcsolatos szabályok a következők: a napi 8 órás munkaidőt maximum 12 órára lehet emelni, bizonyos feltételekkel. Ennél többet dolgozni elvileg nem szabályos – tette hozzá Cselényi Zsolt. A minimális pihenőidő 11 óra, ami azt jelenti, hogy az előző munka befejezése és a következő munkakezdés között minimum 11 órának kell eltelnie. A folytatólagos munkarendben dolgozók esetén ez a minimum 8 óra – magyarázta.
Sabacz Róbert megjegyezte, hogy a munkaidőkerethez fűződő, vagyis a munkaidő-beosztással kapcsolatos szabálytalanságok jönnek elő túlnyomó többségben az ellenőrzések során. A munkaidőkeret egyébként rugalmas alkalmazási formát tesz lehetővé a munkaadóknak – fűzte hozzá.

Forrás : hirado.hu
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info