PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 2., szerda

Ez a szolgáltatás is teljesen ingyen lesz hamarosan a lakosságnak! – sokat spórolhatunk

Ez a szolgáltatás is teljesen ingyen lesz hamarosan a lakosságnak! – sokat spórolhatunk

Újabb szolgáltatás lesz teljesen ingyenes a lakosságnak, a kormány átvállal minden költséget!
Sokan spórolhatnak a kormány döntésének köszönhetően.


Tegnap szavazott a kormány a jelenlegi kéményseprésről szóló törvény módosításáról, melynek keretében a katasztrófavédelem január 1-jétől belép a kötelező közszolgáltatás piacára és az általuk végzett kéményseprés ezentúl teljesen ingyenes lesz a lakosságnak!
A Pintér Sándor belügyminiszter által kezdeményezett jogszabály-módosítás szerint az önkormányzatok a törvény hatályba lépésétől számított huszonegy napon belül dönthetnek, hogy a hatályos közszolgáltatási szerződésük alapján, annak lejártáig biztosítják a szolgáltatást, vagy 2016. július 1-től felmondják azt, a tevékenységet pedig a kormány által kijelölt szerv, szolgáltató látja el. A helyhatóság a hatályos közszolgáltatási szerződést nem hosszabbíthatja meg és nem köthet helyette újat.
A szabályozás rögzíti azt is, hogy magánszemély tulajdonában lévő ingatlan esetében a szolgáltató az előzetes írásbeli értesítése szerinti első és második időpontban térítésmentesen végzi feladatait, a harmadik időpontban viszont a közszolgáltatási díj harminc százalékát meg kell fizetnie az ügyfélnek kiszállási díjként. Nem természetes személy esetében díjköteles a közszolgáltatás.
A díjakat a településüzemeltetésért, kéményseprő-ipari tevékenységért felelős miniszter rendeletben állapítja meg. A módosítások 2016. július 1-jétől hatályosak.
A módosításokat 112 igen, 39 nem szavazattal, 25 tartózkodás mellett fogadta el a parlament.
Az első 2 alkalom mindenkinek ingyenes lesz!
a szolgáltatás az első két alkalommal lesz ingyenes az embereknek, a harmadik kiszálláskor már fizetni kell azért. Megjegyezte: minden érintettnek együttműködési kötelezettsége van. Vagyis előzetesen értesítik az ellenőrzésről a lakosságot, az értesítésekben szereplő első és második időpontban térítésmentesen végzi feladatait, a harmadik időpontban viszont a közszolgáltatási díj 30%-át meg kell fizetnie az ügyfélnek kiszállási díjként.
A katasztrófavédelem január 1-jétől lép be a kötelező közszolgáltatás piacára, az önkormányzatok azonban jelenlegi szerződéseiket megtarthatják addig, amíg azok érvényesek, de dönthetnek úgy is, hogy átadják a feladatot az állami szervnek. A szolgáltatást azonban minden esetben ingyenesen kell biztosítani a lakosságnak.

Több lesz az ellenőrzés ?
Az azt firtató kérdésre, sűrűsödnek vagy ritkulnak-e az ellenőrzések, Németh Szilárd úgy felelt: minden részletszabályról a miniszter dönt július 1-jétől, azok megalkotásakor pedig a lakosság érdeke lesz az első, míg korábban a kéményseprőlobbi érdeke érvényesült.
Forrás : MTI
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info