PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 3., csütörtök

Fantasztikus GINOP pályázat indult – Akár induló vállalkozásoknak is!

Fantasztikus GINOP pályázat indult – Akár induló vállalkozásoknak is!


Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés – GINOP-2.1.7-15
Program meghirdetése: 2015. október 30.
Végső beadási határidő: 2017. december 14.
A pályázat benyújtásának határideje

A pályázatok benyújtása 2015. december 15-től a keret kimerüléséig folyamatosan, de legkésőbb 2017. december 14-ig lehetséges.
A pályázati felhívás célja
A felhívás a kutatási eredmények piaci hasznosulását ösztönzi azáltal, hogy a kkv-k jelentős szellemi értéket tartalmazó, műszaki, technológiai fejlesztéseihez kiszámítható forrást nyújt. Felhívás a fejlesztések két, piaci alapon nehezen finanszírozható fázisára koncentrál: a KKV-k házon belüli prototípusfejlesztésére és az ezek eredményeként létrejövő innovatív termékek, szolgáltatások és eljárások forgalomba hozatalára.
A támogatások révén a tudományos eredményekből piacképes termékek, termékcsoportok és szolgáltatások jönnek létre, hozzájárulva a KKV-k versenyképességéhez, innovációs tevékenységének fokozásához.
A pályázók köre
A pályázaton olyan mikro-, kis-, és középvállalkozások indulhatnak, amelyek – a Közép-Magyarország régió kivételével – vagy magyarországi székhelyűek vagy EGT székhelyű gazdasági társaságok magyarországi fióktelepei, amelyek kettős könyvvitelt vezetnek, jogi személyiségűek, legalább egy főt foglalkoztatnak, és nem tartoznak az EVA hatálya alá. Ezen felhívás keretében konzorciumi formában pályázni nincs lehetőség.
A támogatható célkitűzések köre
K+F projekthez nyújtott támogatás keretében kísérleti fejlesztés (önállóan támogatható);
de minimis (csekély összegű támogatás) jogcímen a projekt előkészítésével, projektmenedzsmenttel, iparjogvédelemmel, kiállításon való részvétellel, piacra jutással, kötelező kommunikációval kapcsolatos tevékenység;
regionális beruházás keretében eszközök és immateriális javak beszerzése;
kis- és középvállalkozás részére nyújtott tanácsadási tevékenység.

A támogatás főbb feltételei
A támogatást igénylő vállalja a tesztelt prototípus elkészítését, illetve – piacra viteli tevékenységek támogatása esetén – az üzleti hasznosíthatóságot is (a K+F+I tevékenység eredményéből származó árbevétele a projekt pénzügyi befejezési évét követően a fenntartási időszak utolsó két évéig bármely 2 egymást követő üzleti évben eléri a támogatási összeg legalább 30%-át).
A támogatást igénylőnek legalább a projekt elszámolható összköltségének 10 %-át kitevő igazolt saját forrással, regionális beruházási támogatással érintett elszámolható összköltség 25%-át kitevő igazolt saját forrással kell rendelkeznie.
A projekt végrehajtására a kezdéstől számítva legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre. A pályázat benyújtása előtt megkezdett projekt nem támogatható.



Az igényelhető támogatás mértéke
A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című (GINOP-2.1.7-15) pályázatra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 20 milliárd forint.
Pályázónként 10-130 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető, a támogatás intenzitása a projekt jellegétől függően változik.
A pályázati felhívás teljes szövege elérhető az alábbi linken: http://palyazat.gov.hu/doc/4539
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info