PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 4., péntek

Friss – KÉSNEK A FIZETÉSEK – itt a Magyar Államkincstár közleménye!

Friss – KÉSNEK A FIZETÉSEK – itt a Magyar Államkincstár közleménye!

Több százezer embert érint a rossz hír, a Magyar Államkincstár hibájából százezrek fogják később kapni a fizetésüket!
A Magyar Államkincstár november 6. és 15. között átállt a KIR3 nevű bérszámfejtő rendszerről a KIRA-ra, és az országos átállás nem megy zökkenőmentesen. A probléma 900 ezer ember fizetését érinti!


Rendőrök, tanárok, tűzoltók, orvosok, ápolók és még sokan mások nem vagy csak akadozva jutnak a bérükhöz.
Több kórházból érkezett információ arról, hogy az ott dolgozók az októberi fizetésüket is késve kapták meg.
A törvény alapján egyébként minden hónapban 10-ig kell a fizetéseknek megérkezni, ennél későbbi fizetésutalás nem lehet egyetlen közalkalmazott szerződésében sem. Általában már minden hónapban 2-a körül megérkezik a fizetés,az emberek ezt szokták meg, ezzel számolnak és már néhány napos csúszás is komoly problémát okozhat, különösen az ünnepek előtt.
A lap úgy tudja, január elején több százezren lesznek, akik nem kapják meg a teljes decemberi fizetésüket, mert a rendszer csak a december 25-ig keletkezett béreket fogja bérszámfejteni. A kieső egy hetet pedig majd hozzácsapják a februári fizetéshez.
A cikk a www.index.hu cikke alapján készült.
A Magyar Államkincstár ezzel szemben ennek az ellenkezőjét írta , itt a hivatalos közlemény:
Sikeresen lezajlott a Magyar Államkincstárnál az új, Központi Illetmény-számfejtő Rendszerre (KIRA) való átállás. Az átállás nem okoz csúszást a kifizetésekben, az érintettek valamennyi intézményben – a szabályozás szerinti 5-i határidőn belül – már december 3-án megkaphatják illetményüket.
Elindult a KIRA-ban az első, teljes körű, jelenleg a központosított illetmény-számfejtési körbe tartozó valamennyi intézményre kiterjedő havi számfejtés. A számfejtés eredményeként elkészültek a bérjegyzékek, az utalási állományok, egyéb összesítő, egyeztető listák, amelyeket jelenleg a Kincstár szakmai területei tételesen ellenőriznek. A számfejtés eredményének listái és állományai december 2-án (szerdán) 8:00 órától elérhetők lesznek az intézmények részére az eddig megszokott módon.
A zökkenőmentes átállásnak és a számfejtő-rendszer megfelelő működésének köszönhetően a központosított illetmény-számfejtési rendszerbe tartozó munkavállalók december 3-áig megkaphatják a fizetésüket.
A munkabérek utalásának indítását – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – továbbra is a munkáltatók végzik.
A Magyar Államkincstár az új bérszámfejtési rendszerben is biztosítja a közszférában dolgozók illetményének jogilag pontos és határidőben történő számfejtését.
Magyar Államkincstár
Nekünk nem utal a Magyar Államkincstár így sajnos nem tudjuk a pontos igazságot, hogy hogyan zajlanak a kifizetések vagy hogyan nem, így várjuk kommentben a segítő információkat! Fontos, hogy az emberek tudjanak róla, hogy mire számítsanak!