PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 5., szombat

FRISS Lista – itt találod az alkalmazottaikat be nem jelentő cégek listáját!

FRISS Lista – itt találod az alkalmazottaikat be nem jelentő cégek listáját!

A NAV honlapján bejelentést tehet a foglalkoztatott is.

Az elmúlt négy és fél évben több mint százezer alkalommal ellenőrizte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal a foglalkoztatás szabályszerűségét, ez évi 23-25 ezer ellenőrzés, és ötödüknél talált valamilyen trükközést, hibát – mondta el az M1 Profit7 című műsorában Kiss Péter András, a hivatal szóvivője.


A folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően nem emelkedett az elmúlt évben a feketemunkásokat foglalkoztató cégek száma, ennek ellenére több mint négymilliárd forint bírságot szabott ki 2011 óta a NAV több ezer vállalkozásra, mert bejelentés vagy szerződés nélkül foglalkoztatják a munkavállalóikat, akiknek így veszélybe kerül a nyugdíjuk, betegség esetén nem igényelhetnek táppénzt, és a hitelfelvételhez szükséges jövedelemigazolást sem kaphatják meg.
Az elmúlt évekhez hasonlóan jobbára a mezőgazdasági idénymunkánál, egyéb szezonális munkáknál, a vendéglátóhelyeken, strandon, piacon a termelő- és feldolgozóiparban és különböző szolgáltatási ágazatokban, fuvarozócégeknél, valamint építőipari vállalkozásoknál találnak gyakori visszaéléseket. Ha a NAV ellenőrei a cég átvizsgálásakor úgy ítélik meg, hogy a vezető mulasztást követett el, és nem, vagy hiányosan jelentette be a munkavállalóit, akár egymillió forint bírságot is kiróhatnak.
A NAV rendszeresen frissíti és közzé is teszi azoknak a munkáltatóknak a listáját, amelyek nem jelentették be a dolgozóikat. Ez az összesítés azokat a cégeket tartalmazza, amelyek ellen az eljárás már eljutott abba a fázisba, hogy a bíróság kimondta a mulasztást, a honlapon megtalálni azt a rubrikát is, ahol közérdekű bejelentést lehet tenni, és ezt nagyon sokszor meg is teszi a munkavállaló – közölte a szóvivő.
Itt a letölthető lista : NAV feketelista

Forrás : www.hirado.hu
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info