PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. december 7., hétfő

Hízik a külföldi betétállomány

Hízik a külföldi betétállomány


Gyorsan növekszik a külföldön, betétben tartott pénz mennyisége, amely nyáron már meghaladta a 670 milliárd forintot - írta a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva a Világgazdaság pénteken.


A külföldön tartott pénz mennyisége 13,3 százalékkal nőtt a júniusig tartó egy évben az előző évi szinthez képest, négy év alatt pedig megduplázódott. Míg 2010 közepén arányuk alig haladta meg az egy százalékot, idén már az összes pénzügyi eszköz 1,7 százalékát tették ki ezek a fajta megtakarítások.

A lap szerit három tényező játszott közre a folyamatban: 2013-óta folyamatosan csökkennek a lakossági betéti kamatok, a külföldön munkát vállaló magyarok növekvő száma miatt emelkedik a külföldön nyitott számlák száma is, megtakarításaiknak pedig csak egy részét utalják Magyarországra, de emellett az is szerepet játszhatott, hogy a lakosságnak megrendült a pénzügyi rendszerbe vetett bizalma.
A cikk forrása: hirado.hu