PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 1., kedd

Ingyenhitel – az ünnepek nagy slágere – ezeket mindenkinek tudnia kell róla!

Ingyenhitel – az ünnepek nagy slágere – ezeket mindenkinek tudnia kell róla!


Nagyon csábítóak lehetnek a hatalmas reklámok, hogy karácsony közeledtével most 0%-os hitelt kaphatunk, vagyis a köztudatban elterjedt szóval ingyenhitelt kaphatunk…akkor miért ne vennénk fel, hiszen nem kerül többe az adott termék csak részletekben kell kifizetnünk! Óriási lehetőség—vagy mégsem? Vigyázat a nulla százalékos hitel nem ingyenhitel!


Szinte minden laikus úgy gondolja, hogy a nulla százalékos hitel ingyenhitel, de ez NEM ÍGY VAN! A nulla százalékos hitel és az ingyenhitel között jelentős eltérések vannak, amiket a mi pénztárcánk fog bánni! A Bankmonitor utánajárt ennek, érdemes elolvasni!
Melyik a jobb megoldás? Ha a 0 százalékos THM-mel megveszik az adott terméket, vagy személyi kölcsönt vesznek fel? Nem annyira egyértelmű, mint az a köztudatban elterjedt!
Az áruhitel nem egy adott bankhoz köthető, hanem az adott áruházhoz, ahol megvásároltuk a terméket!Érdemes először alaposan körüljárni a többi áruház áruhitelét is mielőtt meggondolatlanul, hasraütésszerűen lecsapunk az egyikre.
A 0%-os hitel nem jelenti azt, hogy nem tartoznak más költségelemek a hitelhez!Idén is több helyen lehet látni 0% kamattal hirdetett árut.A nulla százalékos hitel azt jelenti, hogy a hitelnek nincs kamata, de nem jelenti azt, hogy nincsen számlavezetési díj, csoportos beszedés díja, egyszeri kezelési költség, hitelfedezeti biztosítás és még sorolhatnánk.Ezekkel a mellékes költségekkel a történet vége a számítások alapján, akár egy 10-15%-os hitel is lehet!
“A 0 százalék költséggel bíró hiteleket 0 százalék THM-mel hirdetik. A THM ugyanis a hitel után fizetett minden – bank felé fizetendő – költséget tartalmaz. Ha 0 százalék THM-et mutatnak, akkor az tényleg költségmentes hitelt takar, feltéve, hogy a megadott feltételeket betartják.” (forrás : hvg)

Hogy milyen feltételekre kell gondolni?
Az adott helyen kell egy számlát nyitnunk, amit egészen addig meg kell tartanunk, ameddig a hitelt az utolsó filléri ki nem fizettük.Átutalásunkat csak csoportos beszedés keretén belül küldhetjük.A hitel nem zárul le automatikusan, hanem megmarad a hitelkeret.Hitelkártyát kell csináltatnunk.
Az áruhitel alapjában véve egy igen drága hitel, ha nincs akcióban, de az ünnepek közeledtével mindenhol hemzsegnek a “jobbnál jobb” akciók.Mostanság a hitelkártyák népszerűbbek, mint az áruhitelek, ugyanis ha ha tartjuk magunkat a feltételekhez nemhogy pénzbe nem kerül, hanem még pénzvisszatérítést is kapunk.


Végülis kinek jó a 0%-os THM?
Például a kereskedőnek ha gyorsan akar szabadulni egy bizonyos terméktől.Ebben az esetben ha nulla százalékos THM-el kínálnak valamit, akkor a kereskedő vállalja át a hitel költségeit, viszont eladta cserébe amit akart, méghozzá viszonylag könnyedén….gyakran drágábban, mint más boltokban, így erre is érdemes odafigyelni!!
Forrás : a cikk forrása a hvg.hu egyik cikke .
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info