PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.2015. december 13., vasárnap

ISMÉT LESZ INGYENES CSOMAG ÉS ÉTELOSZTÁS TÖBB HELYEN AZ ORSZÁGBAN – NE MARADJ LE…OSSZÁTOK MEG…

ISMÉT LESZ INGYENES CSOMAG ÉS ÉTELOSZTÁS TÖBB HELYEN AZ ORSZÁGBAN – NE MARADJ LE…OSSZÁTOK MEG…

Ételt az Életért Magyarországon
CSOMAG ÉS ÉTELOSZTÁS
Az utóbbi években hazánkban égető problémát jelent a társadalom perifériájára került honfitársaink szociális ellátása, s jelenleg e közfeladat ellátásában 10% körüli a civilek aránya.


A hatékonyabb szervezeti működés, illetve a pályázati lehetőségek igénybevétele érdekében alapította meg 1999-ben a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége az Ételt az Életért Közhasznú Alapítványt, melynek célja az emberek testi-lelki szenvedésein való enyhítés ― tápláló, vegetáriánus ételek osztásával.
Az „Ételt az Életért” misszió célja lényegében az, hogy vegetáriánus ételek ingyenes osztásával békés egyensúlyt teremtsen a világ élelmezésében. Mára a Kṛiṣṇa-hívők őszinte törekvésének eredményeképpen a program a világ legjelentősebb vegetáriánus étkeztetési mozgalmává nőtte ki magát.
Az ősi India védikus írásainak tanításaira támaszkodva a Kṛiṣṇa-hívők kizárólag olyan, zöldségekből, gyümölcsökből, gabonákból, tejtermékekből és olajos magvakból készített ételeket fogyasztanak, melyeket előbb felajánlottak Istennek áldozat gyanánt. Ezek a megszentelt ételek tisztítják a szívet és a lelket, így a Kṛṣṇa-hívők által kínált ételek nemcsak a testi szükségleteket elégítik ki, hanem egyben segítenek visszaállítani a lélek eredeti, szeretetteljes kapcsolatát az Istenség Legfelsőbb Személyiségével és segítenek a belső béke elérésében.
Emberségből jeles: Több száz segítő, tízezer adag étel és élelmiszercsomag Karácsonyra
Az Ételt az Életért Szegényélelmezési Program 2015 decemberében is folytatja már hagyománnyá vált kiemelt karácsonyi ételosztó akciósorozatát. A program önkéntesei országosan 9 településen osztanak majd ételt és tartós élelmiszercsomagokat, Budapesten, Pécsett, Győrben, Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten, Marcaliban, Somogyvámoson és Egerben.

Az élelmiszerosztás minden rászorulónak mást jelent: van, akinek az élelmiszeradományok nélkül nem jutna az asztalra betevő, megint más családoknak a téli fűtési költség kigazdálkodásához jelent segítséget vagy az ünnepek közötti iskolai étkeztetési szünet élelmiszerkiadásait fedezi.
Az Ételt az Életért közel 2 évtizede segíti az országban a rászorulókat. Ellátottjainak köre a nagycsaládosoktól, a kisnyugdíjasokon, leszázalékolt, beteg vagy éppen munkanélküli embereken át egészen a fizetésképtelenné vált hitelesekig vagy akár csalások áldozataiig terjed. Ahogy a segítők maguk között mondják: nagyon sok út vezet le, és kőkemény a munka felfelé… Összefogással, a közösség erejével, amelyet 1-1 ellátotti kör biztosít a résztvevők számára – különösen a területi Családsegítő Szolgálatokkal történő együttműködésben – azonban mindez évek hosszú és töredelmes munkájával lehetséges! Az Ételt az Életért évtizedes mottója, hogy ha az alapvető élelmiszerszükségletet biztosítjuk egy család számára, akkor a bajba jutottnak lehetősége nyílik az élet többi területére koncentrálni és eredményeket elérni. Legyen ez egy jó munkahely, egy rendezett albérlet, valamilyen sikerélmény a hivatásában, vagy éppen új tanulmányok.
A Program ráadásul követi a saját házunk tája ősi elvét, az itt tevékenykedők szilárdan hiszik, hogy ha mindenki a közvetlen környezetében élőket segíti, támogatja, akkor bármilyen komolyabb társadalmi szerveződés nélkül eljuthatunk a kiegyenlítettséghez, és jut mindenkinek elegendő betevő.
2015 a világban a pusztító átalakulások éve és bátran mondhatjuk, hogy a katasztrófák, a háborúk, a klímaváltozás és más krízisek nyomán létrejött népvándorlás esztendeje. Önkénteseink ott voltak a pályaudvari tranzitzónákban és a határon átkelő migráns-vonatok mellett. Ám mindamellett, hogy természetes és fontos az érkezők segítése, ki kell emelnünk, hogy még ennél is fontosabb a saját házunk táján történő akciósorozat, s reméljük, hogy mindenki követi majd példánkat. A szegénység nem csak az országunkon átutazók esetében kézzelfogható, az év 365 napján velünk élő honfitársaink életét is megkeseríti, ellehetetleníti. A szeretet ünnepéhez közeledvén ezért ünnepi akciókkal készülünk, egész december hónapban közel 10 ezer tál meleg étellel várjuk a szükségben élőket.
Mikulás alkalmával, december 6-án győri csapatunk 100 gyermek számára kedveskedik édességgel és gyümölcs-csomaggal, kifestőkönyvvel.
Pécsett december 24-26. között lesz ünnepi ételosztás. Az önkéntes csapat hajléktalan szállókra látogat el és naponta 100 rászorulónak kedveskedik ünnepi vacsorával, szépen megterített asztaloknál várva őket.
Egerben is közeledik a karácsony, programunk tagjai – a napi átlag 400 adag ebéd mellé – december 19-én, 300 csomag tartós élelmiszert és melegételt osztanak szét a város rászorulói között. Szegeden, a rendszeres péntek déli osztás mellett december 21-én 300 főre főznek önkénteseink egytálételt, amit a Családi utcai melegedőben osztanak ki a rászorulók között.
Debrecenben december 19-én rendeznek karácsonyi ételosztást 150 főre. Kecskeméti munkatársaink december 23-án, 27-én, és 28-án főznek alkalmanként szintén 150 főre.
Marcali városában is lesz idén étel- és csomagosztás, december 23-án 11:30-tól, ahol 200 adag tartós élelmiszercsomag és melegétel kerül a nélkülözni kényszerülő emberek asztalára. Somogyvámoson ezt követően a délutáni órákban 650 főre, a helyi lakosság részére lesz édesség és meleg ebéd osztás.
A fővárosban december 19-én az óbudai ünnepi ételosztással kezdjük kiemelt akciósorozatunkat. 800 főre – a családsegítő ellátottjaira – készülnek a szervezők különleges finomságokkal és hasznos főző alapanyagokkal. December 24-25-26-án esedékes a már hagyománnyá vált budapesti karácsonyi ételosztás, mindhárom napon 11 órai kezdettel a Blaha Lujza téren találkozhatnak önkénteseinkkel. Napi mintegy 150 segítővel és hírességekkel is felvértezve ez Budapest talán legnagyobb élelmezési akciója. A 3 ünnepnapon velünk lesz: Hajdú Balázs, Fischer Iván, Mucsi Annamária, Réz András és Vándor Ágnes, Vadon Jani, Vasvári Csaba, Huzella Péter, Mucsi Zoltán és Moldvai Kiss Andrea, Carla Calli, Jakab István, Gergely István, és a Honvéd Utánpótlás VKSE csapata.
Itt napi 1500 db tartós élelmiszercsomag (25 féle összetevőből) és gyümölcsök, valamint 1600 adag melegétel és forró indiai édesség kerül kiosztásra. A gyermekeket 24-én idén is játékokkal lepjük meg, amelyet a lehető legjobban várnak a kicsik.
Külön érdekesség, hogy a NOÉ Állatotthon Alapítvány az ellátottak négylábú barátaira is gondol. A szervezet évek óta jelen van ételosztásainkon. Idén december 26-án 1000 adag kutyus- és cicatáppal várja a részt vevő gazdikat. A szervezők kérik, hogy állatot az ételosztásra (illatok, tömeg miatt) senki ne hozzon ki, csak a tápot vegye fel! Ez a visszajelzések alapján egyébként rengeteg állattartónak nagyon komoly anyagi segítséget jelent.
OSSZÁTOK MEG, HOGY MINÉL TÖBB RÁSZORULÓ TUDJA HOGY HOL ÉS MIKOR VEHET ÁT A CSOMAGOT.Forrás : http://krisna.hu/
Elérhetőségek:
Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány adatai:
Cím: 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info
A kép illusztáció.