PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 2., szerda

Kellemetlen változások várnak a diákokra jövőre – ITT A TELJES LISTA!

Kellemetlen változások várnak a diákokra jövőre – ITT A TELJES LISTA!

Rengeteg változás és néhány kellemetlen változási is vár a diákokra a 2016-os évben, sőt még a 2017-ben is!
Csak néhány a sok közül >> változik az érettségi vizsga, több főiskolai és egyetemi szak megszűnik, nehezebb lesz bekerülni a felsőoktatási intézményekbe stb.


1. így változik az érettségi
A vadiúj érettségi szabályozást 2017-ben vezetik be, mely szerint a szakközépiskolásoknak már mindenképp érettségizniük kell legalább egy szakmai tárgyból.
Változások jönnek a magyar nyelv és irodalom érettségiben is.Változik a szövegalkotási feladatlap a középszinten érettségizőknek. A gyakorlati írásbeli feladat átkerül emeltről középszintre, és az érveléssel kerül párba, így e kettő feladat közül lehet választani.A középszinten érettségizők választhatnak, hogy műelemző és a műveket összehasonlító feladatot akarnak elvégezni. AZ emelt szinten érettségiző feladatsora szövegértési és műveltségi feladatsorral fog indulni. A szóbeli tételek száma nem fog változni, de az Ember és nyelvhasználat néven két, korábban különálló témakör összevonásával jött létre egy teljesen új témakör.
Nagy változás, hogy többé nem büntetik azt aki nem tud helyesen írni, hanem jutalmazzák azt aki tud, vagyis már nem hibapontokat fognak adnia rossz helyesírást hanem jutalompontokat a jó helyesírásért. Max. 8 pont adható a jó helyesírásért.
2. Nehezebb lesz bekerülni a felsőoktatási intézményekbe.
2016-ban már nem emelik tovább a minimumponthatárt, jövőre az alap- és osztatlan szakokon legalább 280, a felsőoktatási szakképzéseken 240 pont kell a bejutáshoz. Ennél kevesebb ponttal sem állami, sem önköltséges képzésre nem kerülhettek be.
Az igazi nehézség 2020-ban jöhet, amikor már nem lesz olyan alap- és osztatlan képzés, ahol legalább egy tantárgyból ne követelnék meg a magasabb szintű érettségi teljesítését, sőt a középfokú nyelvvizsga is kötelező lesz.

3. Pluszpontokat szerezhetünk a felvételin!
2015-ben végeztek az első hallgatók az új felsőoktatási szakképzéseken, így a pontszámítási szabályok annyiban változtak tavaly, hogy ha a felsőoktatási szakképzéseteknek megfelelő alap- vagy osztatlan szakra jelentkeztek, a záróvizsgára kapott érdemjegyetek alapján 30 (ötös esetén), 20 (négyes esetén) vagy 10 (közepes esetén) pluszpontra számíthattok.
4. Kevesebb szak közül választhatnak a felvételiző!
Több szak is megszűnik a felsőoktatásban, de azért így is lesz mi közül válogatni!
Forrás : eduline.hu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info