PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 15., kedd

Komoly változások lesznek az okmányirodákban! – Önt is érinteni fogja!

Komoly változások lesznek az okmányirodákban! – Önt is érinteni fogja!

Nagyon komoly változások jönnek az okmányirodákban, minden átír az új e-kártya bevezetése.
Továbbra is támogatja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal (NAIH) az e-kártya, az úgynevezett eSZIG bevezetésére vonatkozó kormányzati törvényjavaslatot – reagált a napilap megkeresésére a NAIH elönke.


Az E kártya bevezetését a hatóságok is támogatják, de ennek ellenére számos változást fog hozni, komoly infrastrukturális változásokat fog hozni az új rendszer. AZ E kártya ADATVÉDELMI szempontól is biztonságos, elégedettek vele az illetékes! Azt, hogy mi is elégedettek leszünk-e vele, majd eldönti az idő :-)
Létezik egy univerzális azonosítót tiltó alkotmánybírósági rendelte, melyet sokan vitattak, azzal az indokkal, hogy az E kártya nem felel meg ezeknek, magyarul alkotmányellenes, de a legfrissebb hírek és információk szerint, az új E kártya semmilyen szempontból sem alkotmányellenes.

A kártya alapelve : Minden adatunk, minden iratunk egy kártyán lesz elérhető!
“Fontos, hogy a jogi szabályozásban az egyes szabályok nem változnak, csak az azonosítók fizikailag egy kártyára kerülnek”
Az új kártya összevonja a : TAJ kártyát, a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, az adókártyát!
A kártya a vizuális és elektronikus személyazonosításra is alkalmas lehet!
A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint jövő év január elsejétől lehet igényelni az új okmányt, a rendszer bevezetése pedig a meglévő infrastruktúra bővítésével fog történni. Az átállás menetével kapcsolatban a Belügyminisztériumnál annyit közöltek: az fokozatosan, felmenő rendszerben történik majd, igényelni pedig lehet a korábbi igazolvány lejártakor vagy attól függetlenül is.
A cikk a pénzcentrum cikke alapján készült.
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info