PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 18., péntek

Nagy segítség rossz anyagi helyzetben lévő mozgássérülteknek, rokkantaknak

Nagy segítség rossz anyagi helyzetben lévő mozgássérülteknek, rokkantaknak

Gyógyászati segédeszközöket kölcsönözhetnek a mozgássérültek!

Könnyebb lesz a közlekedésükhöz szükséges segédeszközökhöz jutnia a mozgáskorlátozott embereknek, miután ellátásukra öt logisztikai központ nyílik az országban.


Elkészült a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának (MEREK) gyógyászati segédeszközök kölcsönzésére szolgáló logisztikai bázisa Pécsett. A centrumban többek között higiéniai eszközök, kerekes járókeretek (rolátorok), támbotok, kerekesszékek, elektromos ágyak, emelők igényelhetők.
A pécsihez hasonló központ még az ország öt városában működik majd, Mórahalmon, Győrben, Debrecenben, Székesfehérváron és Miskolcon. Az egymilliárd forintba kerülő hálózatot uniós támogatásból valósították meg.



A nyugati országokban már ismert és jól működő szolgáltatásra Magyarországra is nagy szükség van, hiszen több százezer ember szorul speciális ápolásra, tartósan vagy ideiglenesen, például műtétek után.
Gyógyászati segédeszköz-központok – Hajnal-táj
Kogon Mihály, a MEREK igazgatója a Hajnal-táj pénteki adásában megemlítette, hogy csak csípőtájéki operáción évente 13-15 ezren esnek át. Őket a kórházból kikerülve még otthon kell ápolni, amihez különleges felszerelésre van szükség.
Az érintetteknek nagy segítséget jelenthet ezért, hogy az országos logisztikai hálózat bázisain minden szükséges eszközt megtalálnak. Kogon Mihály szerint az érintettek, a sérültek – vagy akár az őket ápoló családtagok – hamarabb fognak visszatérni a munkaerőpiacra, ha hatékony rehabilitációs eszközöket tudnak használni.
Szekeres Pál fogyatékos személyek társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos a Kossuth Rádió műsorában felhívta a figyelmet, hogy a központok munkahelyeket is teremtenek megváltozott munkaképességű embereknek.
Forrás : www.hirado.hu
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info