PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 7., hétfő

NEM JÖTT MEG A PÉNZED? EZT KELL TUDNI HA NEM KAPTÁL CSALÁDIT, SZOCIÁLIST VAGY FIZETÉST! FONTOS TUDNIVALÓK!

NEM JÖTT MEG A PÉNZED? EZT KELL TUDNI HA NEM KAPTÁL CSALÁDIT, SZOCIÁLIST VAGY FIZETÉST! FONTOS TUDNIVALÓK!

TUDNI KELL: MINDEN PÉNZ MÁSHONNAN ÉRKEZIK, UTAL A MÁK – KORMÁNYHIVATAL, A TB, A HELYI POLGÁRMESTERI HIVATALOK, A MUNKAÜGY, ÉS A MUNKÁLTATÓK azaz a MUNKAHELYEK IS.


Nem a Magyar Államkincstár (MÁK) felelős a bérek esetleges csúszásáért, a kifizetéseket az intézmények indítják – közölte a kincstár pénteken az MTI-vel. Dancsó József, a MÁK elnöke elmondta, hogy több intézmény már elutalta a béreket. késik a fizetés nyugdíj családi ellátások
A MÁK pénteki közleményében ismertette: a MÁK a jogszabályban előírt határidőre elkészítette a novemberi főszámfejtést, az ehhez kapcsolódó utalási állományokat és listákat, amelyeket december 2-ig megküldött az intézményeknek. A munkabért – ahogyan eddig is – az intézmények indítják saját banki számlájukról. A kincstár tehát nem felelős a sajtóban az utóbbi napokban említett állítólagos csúszásokért.


A számfejtés az előírásoknak megfelelően a tárgyhónap utolsó munkanapján indult. A központosított illetmény-számfejtő rendszer (KIRA) időben készítette el a számfejtést, az ehhez kapcsolódó utalási állományokat és listákat, melyeket a kincstár december 2-án átadott az intézményeknek, és erről az e-Adat rendszeren keresztül tájékoztatást is küldött. A munkabér indítását, mint eddig is, az intézmények végzik – fejtette ki a MÁK.
A közlemény kitér arra is, hogy a kincstár az illetmény-számfejtő rendszerek közötti átállás megkönnyítésére – rendkívüli fejlesztéssel – lehetőséget biztosított az intézményeknek arra, hogy a november 5-16. közötti átállási időszakban jelentkező és az előre látható kifizetéseket még a régi (KIR3) rendszerben utalhassák. Erről időben, körlevélben tájékoztatta az intézményeket – teszik hozzá.
A közszolgálati jogviszonnyal rendelkezőknek a hónap 5., a közalkalmazottaknak és a munkatörvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottaknak a hónap 10. napjáig kell megkapniuk a munkabérüket valamennyi intézményben a jogszabályokban foglaltak szerint.
A kincstár felhívja a figyelmet: a jogszabályban előírt határidők eltérhetnek az intézményekben eddig kialakított utalási gyakorlattól. A MÁK azt kéri, akik fizetési késedelmet tapasztaltak, jelezzék a kincstár honlapján lévő kira.info@allamkincstar.gov.hu e-mail címen. A kincstár haladéktalanul felveszi az érintett intézménnyel a kapcsolatot, és tisztázza a késedelem valódi okát.
A kincstár munkatársai továbbra is azon dolgoznak, hogy az érintettek a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően időben megkapják járandóságukat – hangsúlyozza közleményében a MÁK.
Dancsó József elmondta: az a legszerencsésebb, ha a munkavállalók a munkáltatójuknál érdeklődnek arról, mikor érkezik a fizetésük. Kiemelte: ők azt látják, hogy pénteken már 89 tankerület indította el a kifizetéseket a tanárok számára, ők valószínűleg hétfőn fogják megkapni illetményüket. Hozzáfűzte: az intézmények zöme már december 2-án és 3-án is utalt.

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info