PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 3., csütörtök

Nyugdíj kézbesítési és utalás időpontjai 2016-ben

Nyugdíj kézbesítési és utalás időpontjai 2016-ben

A nyugdíj utalási időpontok sokaknak nagyon fontosak, hiszen nagyon sok nyugdíjas él máról holnapra, így ahogyan a fizetésből élőknek, a nyugdíjból élőknek sem mindegy, hogy mikor érkezik a bankszámlára, vagy mikor hozza postás a nyugdíjakat.


Az alábbi kiutalási időpontok hivatalos forrásból származnak, az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság (ONYF) közzétette a 2016-os banki jóváírások időpontját.
Ha a nyugdíjas magyarországi pénzintézetnél vezetett számlára kérte az ellátást, akkor:
Január 12. (kedd)
Február 12. (péntek)
Március 11. (péntek)
Április 11. (hétfő)
Május 12. (csütörtök)
Június 10. (péntek)
Július 12. (kedd)
Augusztus 12. (péntek)
Szeptember 12. (hétfő)
Október 12. (szerda)
November 11. (péntek)
December 2. (péntek)
Belföldi bankszámlára utalás esetén a tárgyhavi nyugdíj számlán történő jóváírására a tárgyhónap 15-éig kerül sor. Készpénzfizetés esetén a kifizetendő összeget a tárgyhónap 14-éig kapja meg a Posta, amely a kifizetéseket a nyugdíjasok részére eljuttatott kifizetési naptár szerinti napon teljesíti. A nyugdíjfolyósító hivatalosan is közli majd a nyugdíjak kifizetésének időpontjait.
A nyugdíjak kifizetését postai úton vagy bankszámlára való utalással teljesíti a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (1139 Budapest, Váci út 73.).
Amennyiben a nyugdíjakat a postás kézbesíti, akkor postai kifizetési naptár szerinti napon veheti át a nyugdíjas a járandóságot. Ezt a kifizetési naptárt a Magyar Posta Zrt. juttatja el a tárgyévet megelőző év novemberében, avagy az első nyugellátási utalvány összegének kifizetésekor az érintettnek.
Eddig a postás hozta, de előbb szeretné megkapni?
Lehetnek azonban olyan élethelyzetek, ami miatt fontos lenne, hogy hamarabb jöjjön a nyugdíj, mint ahogy a postás kihozná. Ezt úgy lehet elintézni, hogy az ONYF honlapján található B04 nyomtatványt kitölti a nyugdíjas és beküldi – járt utána a Pénzcentrum.hu. Vagy elmegy személyesen a nyugdíjfolyósítóba a nyomtatványért (illetve megkér valakit, hogy menjen le), és aláírva, kitöltve visszaküldi az űrlapot.
Ami még fontos: az átutaláshoz csak a nyugdíjas saját számlaszámát lehet megadni, családtagokét nem.

És aki számlára kapja a nyugdíjat, annak persze némi bankköltségre is kell számítania. Viszont cserébe nagyobb biztonságban tudhatja a pénzét, mintha otthon tartaná.
Reméljük hasznos anyagként szolgált ez a cikk mindenkinek, akár ki is nyomtatható, így bármikor vethetünk rá egy pillantást, hogy megtudjuk mikor érkezik meg a várva várt összeg.Használd egészséggel ezt a kis összeállítást, hogy megkönnyítse a dolgodat!Weboldalunkon sok további érdekes cikket olvashat a nyugdíjjak kapcsolat, akár nyugdíjemelésről van szó, akár méltányos nyugdíjemelésről, akár egyszeri segélyről nyugdíjasoknak.Ezen kívül fontos információkat olvashat a nyugdíj melletti munkavégzés szabályairól, illetve a korhatár előtti nyugdíjazásról és az ellátás lehetőségeiről.
Forrás: www.hirkozpont.eu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info