PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 14., hétfő

Rengeteg kedvezmény jár a diákoknak, amiről nem is tudnak!

Rengeteg kedvezmény jár a diákoknak, amiről nem is tudnak!

Kedvezmények diákoknak diákigazolvánnyal – Hihetetlen, mire nem használható az új diákigazolvány.
Folyamatosan bővül a diákigazolvánnyal kedvezményes vásárlást kínáló üzletek köre, az okostelefonokon pedig mostantól egy továbbfejlesztett kereső is segít az elfogadóhelyek megtalálásában.


Magyarországon több ezer diákigazolvány-elfogadóhely létezik, azonban ezeknek csak a töredéke ismert, bár megközelítőleg másfélmillió diákot érint a lehetőség. Jelezték, az elfogadóhelyek legteljesebb listája a www.diakkedvezmeny.hu weboldalon és a Diákkedvezmény elnevezésű ingyenes mobilapplikációban érhető el.
Az Androidos eszközökön és iOS rendszerű telefonokon és táblagépeken elérhető alkalmazásnak most jelent meg a legfrissebb verziója, amely továbbfejlesztett keresővel segít az elfogadóhelyek megtalálásában, valamint a Foursquare adatbázisára építve képekkel, kommentárral segíti a felhasználókat, akik véleményezni és értékelni is tudják ezeket a helyeket.

A tájékoztatás szerint a honlap és az alkalmazás eddig több mint ezer üzlet 5 és 50 százalék közötti engedményeit gyűjtötte össze. Habár a lista folyamatosan bővül, még közel sem teljes: számtalan olyan üzlet kínál kedvezményt, amely nem szerepel a rendszerben. Ezen a problémán a diákok is segíthetnek, mivel a hiányzó elfogadóhelyeket az alkalmazás segítségével vagy a weboldalon keresztül beküldhetik, de nagy segítséget jelent az akciót kínáló üzletek jelentkezése is. A kártya a 2012 után kiadott EYCA-diákkártyával Európa-szerte 38 országban, közel 60 ezer üzletben használható, mivel nemzetközi diákigazolványként is funkcionál.


ÁLLAMILAG GARANTÁLT KEDVEZMÉNYEK
UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK (közforgalmú személyszállítás)
Nappali és esti tagozaton, legyen az középiskola, gimnázium vagy felsőoktatási intézmény, az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők az alábbi kedvezményeket jogosultak igénybe venni:
– iskola és lakhely közötti bérlet vásárlása esetén 90%
– jegyvásárlás esetén, bármely viszonylatban 50%
Levelező tagozaton jegyvásárlás esetén érvényesíthető 50% (bérletre nincs kedvezmény)
A helyi közlekedés kedvezményes bérletének árát mindig az adott önkormányzat határozza meg (diákbérlet).
A részletes feltételeket az ide vonatkozó jogszabályban olvashatod

KÖNYVtárlátogatásra vonatkozó kedvezménye
k (6/2001. (I. 17.) KORM. RENDELET)
Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező tanulók, hallgatók számára nyilvános könyvtárban a beiratkozási díjból 50%-os kedvezményt kell adni.
A pontos feltételeket az ide vonatkozó jogszabályban olvashatod
MÚZEUMLÁTOGATÁSRA VONATKOZÓ KEDVEZMÉNYEK (194/2000. (XI. 24.) KORM. RENDELET)
A rendelet hatálya valamennyi olyan múzeumra, közérdekű muzeális gyűjteményre és kiállítóhelyre kiterjed, amelyik a kultúráért felelős miniszter által kiadott működési engedéllyel rendelkezik.
A részletes feltételeket az ide vonatkozó jogszabályban olvashatod.
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info