PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 2., szerda

Sok városban új adót vezetnek be januártól!

Sok városban új adót vezetnek be januártól!


Januártól országszerte 25 önkormányzatnál már biztosan lesz földadó, Tolnában ezt még csak tervezik a települések vezetői. Az agráriumot érintő többféle adóbevétel is tervben van, sőt megyénkben több olyan település is van, ahol a mezőgazdasági gépekre súlyadót vezettek be.

Folyamatosan emelkedik majd a települési adót és a földadót bevezető önkormányzatok száma, hiszen a településeknek valamiből finanszírozniuk kell a kiadásaikat, mondta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének az elnöke. Mintegy 2700 önkormányzatnak lesz lehetősége az új adónem bevezetésére, és sokan fognak élni ezzel, ha a jogrendben megragad ez a közteher. Egyelőre úgy néz ki, a folyamatnak semmi sem szab határt, hiszen nem született még elmarasztaló ítélet a földadókkal kapcsolatban.
A települési adót bevezető önkormányzatok közül eddig hatan nem (vagy nem csak) földadót vezettek be. Apaj község (Pest megye) ötletét a traktoradóra ketten vették át az idén: ők is az agrárium terheit növelik ezzel valójában.
Mindenki másként csinálja
Somogy több településén is bevezetik a földadót 2016. január 1-től.
Szőlősgyörökön és Buzsákon az adó mértéke szántó esetében 1 forint/négyzetméter lesz évente, míg a gyümölcsösöknél ennek fele. A 2 hektárnál kisebb területek mentességet kapnak. 


Békés megyében például Vésztőn, Mezőberényben, Kondoroson lesz földadó, van, ahol már be is vezették. Ebben a megyében az aranykorona az adó mértéke. Vésztőn például 250 Ft/AK/év, Kondoroson már július 1-től 125 Ft/AK/év, Mezőberényben 200 Ft/AK/év a terv január 1-től.
A Veszprém megyei Karakószörcsökön hektáronként számítják az adót augusztus 1-től: 3 hektárig adómentes, 3-5 hektár között 2000 Ft/ha/év, 5 és 20 hektár között 3000 Ft/ha/év, 20 hektár felett 5000 Ft/ha/év.
Forrás : teol.hu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info