PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 9., szerda

Vadiúj támogatás jön – januártól igényelhető az elhelyezkedési támogatás

Vadiúj támogatás jön – januártól igényelhető az elhelyezkedési támogatás


Jövőre a közfoglalkoztatottak sikeres piaci elhelyezkedésük esetén megkaphatják a közfoglalkoztatási szerződésük még hátralévő idejére járó támogatási részt elhelyezkedési juttatás formájában – az erről szóló kormányrendeletet a Magyar Közlöny keddi számában tették közzé. Elhelyezkedési juttatás támogatás 2016

A feltételek
Az elhelyezkedési juttatás igénybevételéhez legalább egy hónapja fennálló, vagy két éven belül 180 nap időtartamot elérő közfoglalkoztatási jogviszony szükséges.
A juttatás további feltétele, hogy az új munkaviszonyban a munkaidő elérje a napi legalább hat – megváltozott munkaképességű személy esetében a napi négy – órát, és legalább addig folyamatosan fennálljon, ameddig a közfoglalkoztatási jogviszony fennállt volna.


A rendelet szerint nem illeti meg az elhelyezkedési juttatás azt, akinél a munkavégzés helye a foglalkoztató azon a telephelyén van, ahol közfoglalkoztatottként a munkáját végezte.
Az elhelyezkedési juttatást kérelmezni kell, a kérelmet a közfoglalkoztatási jogviszony megszűnésétől számított 30 napon belül kell benyújtani. A juttatást havi bontásban, utólag folyósítják.
A rendelet 2016. január 1-jén lép hatályba.
Hasonló juttatás egyébként a munkanélkülieknek is van írja a 24.hu.

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info