PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. december 17., csütörtök

Változik a családtámogatási rendszer!

Változik a családtámogatási rendszer!

A családi otthonteremtési kedvezményt (csok) is érintő, szerdán bejelentett változtatások célja, hogy minél rugalmasabb családtámogatási rendszer jöjjön létre – közölte a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.


Kovács Zoltán elmondta, hogy az intézkedések részleteit az év végéig ki fogják bontani a végrehajtási rendeletekben, de az például biztos, hogy a tíz plusz tízmillió forintos támogatást azok a családok is igénybe vehetik, amelyekben a már meglévő két gyermek mellé vállalnák a harmadikat.
A csokon kívül a gyed extra is változik: egy év helyett már a gyermek féléves korától igénybe vehető, hogy ha arra szükség van, akkor a szülő visszamehessen dolgozni.


Továbbá, amíg eddig csak a tízezernél több lakosú településeken volt kötelező bölcsődét biztosítani, mostantól ez kistelepülésekre is igaz, ha legalább öt család azt igényli. Hozzátette: ezzel a kormány a kistelepülések népességmegtartó képességét kívánja növelni, a cél, hogy a családoknak ne jelentsen hátrányt kisebb településen élni.
A kormányszóvivő hangsúlyozta: a nők és családok támogatási rendszerétől a bölcsődei és óvodai férőhelyek számának növelésén keresztül a lakástámogatásig a cél az, hogy a lehető legrugalmasabb, az igényekhez, a valósághoz a leginkább igazodó rendszer jöjjön létre.
Forrás : hirado.hu
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info