PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 12., csütörtök

Változik az érettségi

Változik az érettségi


Fél órával az írásbeli érettségi előtt meg kell jelenniük a diákoknak
A kormány több ponton módosította az érettségi vizsga szabályait tartalmazó kormányrendeletet. 

Az egyik változás értelmében a következő tanévtől írásbeli érettségire érkező diákoknak fél órával a vizsga előtt meg kell jelenniük a teremben.
Az érettségi vizsgát érintő változtatások a Magyar Közlöny pénteki számában olvashatók
A módosítások egyike kiköti, hogy magyar nyelvből idegen nyelvként kizárólag középszintű érettségi vizsgát tehetnek az arra jogosultak.
Újdonság az is, hogy a vizsgázóknak augusztus 1-jét követően legalább harminc perccel az írásbeli vizsga időpontja előtt meg kell jelenniük a vizsga helyszínén, ahol – ahogy eddig is – a vizsga kezdete előtt az igazgató a felügyelő tanár jelenlétében ellenőrzi a jelenlévők személyazonosságát.
A rendeletmódosítás emellett az igazgatóknak lehetőséget teremt arra, hogy a vizsgázóknak engedélyezzék az iskolai tanulmányok során alkalmazott segédeszközök, például számítógép használatát a vizsga közben. Az iskolavezetők eddig csak a vizsga idejének legfeljebb húsz perccel történő meghosszabbítását, valamint a szóbeli vizsga írásbelire cserélését engedélyezhették.
 

Változás, hogy a korábban alkalmazott minimálbér helyett vizsgáztatási alapbérhez kötik az érettségi vizsgán dolgozók juttatásait. Az alapdíj összege 2016 elejétől százegyezer-ötszáz forint lesz. A konkrét összeg – egyebek mellett – a vizsgázók, a vizsgatárgyak számától, valamint a ráfordított időtől függ.
(MTI)
Forrás : www.hasznoshirek.hu


A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/03/10/valtozik-az-erettsegi.php