PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 9., kedd

Állami támogatások lakásvásárláshoz, felújításhoz

Állami támogatások lakásvásárláshoz, felújításhoz


Ha lakást készülsz vásárolni, esetleg felújítani több támogatási konstrukcióban is jogosult lehetsz állami támogatásra és akár több, milliót is kaphatsz vissza nem térítendő állami támogatásként.
A három legfontosabb állami támogatás, melyet az otthonod megteremtéséhez vehetsz igénybe a lakástakarékpénztár és a hozzá tartozó állami támogatás, a szocpol és az állami kamattámogatás az esetleges lakáshitelhez.

Lakástakrékpénztárak
Ha lakástakarékpénztárat veszel igénybe segítségként, illetve itt helyezd el a megtakarításaid egy részt, akár 720 ezer forintos állami támogatáshoz is juthatsz!

A saját megtakarításaid mellé az állam minden évben vissza nem térítendő támogatást ad! Ezt a támogatásra lakásvásárlásra, lakásfelújításra, lakáscélokra használhatod fel, sőt egy rendkívül jó kamatozású hitelt is felvehetsz mellé.
Ha úgy döntöttél, hogy a lakástakarékpénztár mellett döntesz, akkor kötnöd kell egy szerződést valamelyik a lkástaakrékpénztárral, és már nincs is már dolgot mint minden hónapban egy általad meghatározott összeget rátenni a számládra és ezzel gyarapítani megtakarításaidat. Minden évben az általad befizetett összeg után 30%-os állami támogatást kapsz, melyet nem kell visszafizetned soha!
Ez a lehetőség egy maximális kerettel bír, ha ki szeretnéd használni a lehetős legnagyobb állami támogatást, akkor például havonta 20 ezer forintot kell elhelyezned a számládon, 10 éven át, így a vissza nem térítendő támogatás 720 ezer forint lehet. Természetesen ez teljesen adó- és járulékmentes, továbbá remekül kamatozik a számládon a megtakarítás.A támogatás felhasználható : lakásépítésre, -vásárlásra, -bővítésre, -felújításra vagy éppen energetikai korszerűsítésre.

Állami kamattámogatás
A kamattámogatás egy más jellegű támogatás, mint amit megszokhattunk támogatás címszó alatt, hiszen itt nem tudunk konkrét összeget felvenni támogatásként, hanem egy nagyon kedvező kamatozású hitellel segíti az állam a lakásvásárlást. Így lényegében a hitel a kamatnak egy részét az állam fizeti ki helyettünk. Ezt a támogatást csak forinthitel esetében vehetjük igénybe és a támogatás, csak a hiteltörlesztés első 5 évére szól. 
A kamattámogatást a következő esetekben vehetjük igénybe : használt lakást vásárolunk, új lakást vásárolunk, új lakást építünk, lakást bővítünk, korszerűsítünk.

Szocpol
A szocpol, sőt valójában a félszocpol a legkedveltebb állami támogatások egyike. A kormány ugyan ígéretet tett, arra, hogy idén újra bevezetésre kerül a félszocpol, jelenleg semmi hír róla.Amit most választhatunk az a szocpol! A szocpol összege függ a gyermekek számától, a lakás méretétől, a lakás energetikai besorolásától. A szocpol még meg nem lévő gyermekekre is felvehető, azonban ha nem teljesítjük az általunk vállalt gyermeke számát, akkor a támogatást vissza kell fizetnünk.

Bővebben a szocpolról itt olvashatsz!


A cikk forrása: http://palyazatok.co/2014/12/09/allami-tamogatasok-lakasvasarlashoz-felujitashoz.php