PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 9., kedd

150 ezer forintos lehet a minimálbér

150 ezer forintos lehet a minimálbér


A szakszervezetek gőzerővel dolgoznak, azon, hogy aki dolgozik, az mindenki megkapja a minimum 150 ezer forintos bruttó bért, hogy legalább a létminimumot mindenki elérhesse az országban, aki munkából él!

Ezt az összeget sajnos nem fogják tudni pikk pakk elérni, nem is ezt tűzték ki célul, a cél az, hogy legkésőbb ezen kormányzati ciklus végére minden dolgozó ember megkaphassa a bruttó 150 ezer forintos minimálbért. 
A szakszervezetek már dolgoznak a javaslatokon, hogy hogyan lehet ezt az emelést több lépcsőben megvalósítani, jelenlegi javaslataik fő témája a jövő évi és az az utáni minimálbér.  
Eddig két javaslat van az egyiket a LIGA Szakszervezetek, a másikat a Magyar Szakszervezeti Szövetség készített!

Mindkét javaslatban közös, hogy a 8 órát dolgozókat, azaz a teljes munkaidőben dolgozó embereket, legalább akkora összeggel “honorálják” mint amennyi a mindenkor aktuális létminimum összege. Jelen pillanatban a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján az aktuális létminimum összege 87 510 forint egyedülálló emberek esetén. Jelenleg a nettó minimálbér mindösszesen 66 483 forint…sajnos ez több, mint 20 ezer forinttal kevesebb, mint a létminimum! Sőt egészen bruttó 134 ezer forintos fizetésig a létminimum alatt keresnek az emberek.

Az MSzSz a következő lépéseket javasolja megtenni :
A minimálbérnek és a közfoglalkoztatottak bérének egységesnek kell lennie.
 

Meg kell tartani a minimálbér és a garantált bérminimum között lévő arányt.
2018-ra el kell érni, hogy mindenki meg tudja keresni az aktuális létminimum összegét.
A minimálbér emelést a közalkalmazottak bérén és végig kell vezetni, az életpályamodellek esetében további béremelések javasoltak.
Az állami cégeknél is minden évben legalább akkora béremelésnek kell lennie, mint amennyivel a minimálbér emelkedik.



A cikk forrása: http://palyazatok.co/2014/12/06/150-ezer-forintos-lehet-a-minimalber.php