PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 2., kedd

Hamarosan lejár a türelmi idő!

Hamarosan lejár a türelmi idő!

BY , ON DECEMBER 2ST, 2014
Nagyon fontos közlemény adott ki a NAV a volt diákoknak! Érdemes átolvasni, mert ha van a környezetedben ilyen diák, akkor figyelmeztesd nehogy kellemetlen meglepetés érje!
A figyelmeztetést azoknak a diákoknak szól, akik idén nyáron fejezték be tanulmányaikat és még nem sikerült nekik munkahelyet találni. Ezeknek a volt diákoknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük ezentúl ha más jogon nem szereztek jogosultságot egészségügyi ellátásra.
A nappali tagozatos diákok diákigazolványa 2014. október 31-én fog lejárni, ezt követően még tovább 45 napig lesznek jogosultak egészségügyi ellátásra, ha nem fizetnek egészségügyi szolgáltatási járulékot. Azaz egészen pontosan a járulékfizetési kötelezettség 2014. december 16-tól fog érvénybe lépni!Ha addigra már sikerült természetesen bejelentett állást találni, akkor ezzel már nincs is semmi teendő!

A befizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék összege minden hónapban 6810 forint. Ha nem egész hónapra kell fizetnünk valamilyen okból kifolyólag, akkor természetesen csak a részarányos összeget kell befizetni, ez napra lebontja jelenleg 227 forint.
A járulékfizetési kötelezettség más is megteheti, magára vállalhatja a fizetési kötelezettséget, például a szülők, családtagok, ha a fiatal nem rendelkezik munkahellyel, jövedelemmel.
A járulékfizetési kötelezettségi a Nemzeti adó. és Vámhivatalnál kell bejelenteni, ehhez a 14T1011-es adatlapra van szükségünk, ezt kell kitölteni, melyet megtalálunk a NAV honlapján is vagy a NAV bármelyik ügyfélszolgálatán is beszerezhetjük
A nyomtatvány visszajuttatási a hivatalhoz 3 féle módon történhet!A legegyszerűbb módja az Ügyfélkapun keresztül történő elektronikus visszajuttatás, természetesen megtehetjük ezt postán is, illetve személyesen is bevihetjük valamelyik NAV ügyfélszolgálatra!