PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 2., kedd

Támogatások, kedvezmények nagycsaládosoknak

Támogatások, kedvezmények nagycsaládosoknak

BY , ON DECEMBER 2ST, 2014

Hazánkban a nagycsaládosok több kedvezményt és támogatást is igénybe vehetnek, majdnem ingyen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön! Érdemes ezeknek a kedvezményeknek és támogatásoknak utánanézni. Akár több napot is igénybe vehet, mire mindent kibogarászunk az internet szövevényes rendszeréből!

Ennek megkönnyítésére készítettünk egy összefoglaló cikket, melyben megtaláljátok a nagycsaládosokat megillető támogatásokat, segélyeket, kedvezményeket, lehetőségeket!
Érdemes megemlíteni az anyasági támogatás első helyen, hiszen talán ez az első támogatás, amelyet az új édesanya megkap.Ezt a támogatást minden gyermek után adják, így nem csak a nagycsaládosokat érinti, de természetesen ők is megkapják.Ennek összege 64125 Ft, alanyi jogon jár minden édesanyának a gyermek születését követő 180 napon belül.Ha ikreid születtek akkor a támogatás összege 85.500 forint.
Szintén állami támogatás a babakötvény, melyet ugyancsak megkaphatnak az egy gyermekes szülők és a nagycsaládosok egyaránt.Gyermeked születésekor az állam 42,500 forintot ír jóvá számláján.Ezt az összeget te is gyarapíthatod és az állam is minden évben tesz hozzá támogatást, azzal arányosan, hogy Te mennyit tettél be a számlára!Ha a gyermeked majd gyermekvédelmi kedvezményben fog részesülni, akkor az állam további összegeket helyez majd el a számláján 7 és 14 éves korában, így összesen 3 alkalommal ad több tízezer forintos támogatást gyermekednek!A számlán lévő összeget csak gyermeked tudja majd felvenni 18 éves kora után!Ekkor teljesen adó- és járulékmenetesen juthat hozzá a teljes összeghez!
A családi pótlék Magyarország legtöbbet kiutalt támogatása, ez három gyermek esetében háromszor 16 ezer forint, vagyis 48 ezer forint.Ha egyedülálló szülő neveli a három gyermeket, akkor 1000 forinttal többet kap gyermekenként, vagyis 17 ezer forintot, ami 3 gyermek esetében 51 ezer forint.
A GYES vagy gyermekgondozási segély szintén egy, olyan ellátási forma, ami nem csak a nagycsaládosoknak jár, de ők természetesen jobban járnak, mint a többiek.A gyes összege 2014-ben egy gyermek után 28.500 forint.Normál esetben eza gyermek 3 éves koráig jár, súlyosan fogyatékos gyermekek esetében 10 éves korig.Összege maximum 6 ikergyermekig nőhet, ebben az esetben 6*28.500 forint az összege.Egy kis fejszámolással kiszámolhatjuk, hogy 3 gyermek esetében az összeg 3*28.500 forint, vagyis 85.500 forint.GYES igényelhető méltányossági alapon is!
Beiskolázási támogatást kaphatnak a nagycsaládosok az önkormányzattól.Nem minden önkormányzat adja, de érdemes utánanézni a helyileg illetékes önkormányzatnál, mert akár több tízezer forinttal is hozzájárulhatnak az iskolakezdés nehézségeihez!Ez a támogatás egyébként nem kizárólag nagycsaládosoknak jár, de természetesen ők jelentős előnnyel indulnak az igénylésnél.
Csak nagycsaládosoknak járó támogatások:
GYET vagy más néven főállású anyaság, mely szintén egy igen jelentős támogatás!A gyermek 3 éves kora utána GYES GYET-re változik nagycsaládosok esetében.A gyermeknevelési támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévének betöltésétől 8. életévének betöltéséig jár.Illetve akkor is megszűnik, amikor a legidősebb gyermek eléri a 18 éves kort.Összege 28.500 forint.
Óriási kedvezmény a nagycsaládosoknak a családi adókedvezmény bevezetése!
Családi adókedvezmény
Forrás : mno.hu
Ingyen tankönyvellátásra jogosultak a 3 vagy több gyereket nevelő családok!Óriási segítség lehet, hiszen manapság 1 gyermek könyvei is sokszor többe kerülnek, mint 20 ezer forint.Ennek tükrében ismét egy igen jelentős anyagi támogatásról beszélünk!
Három vagy több gyermeket nevelő család esetében a gyermekétkeztetésben az étkezési térítési díj 50 %-át az állam fizeti, így minden gyermek után csak a díj felét kell kifizetni!
Óriási kedvezmények illetik meg a nagycsaládosokat a közlekedésben is. 90% – os jegyet vehetnek a különféle tömegközlekedési eszközökön, tehát bátran állíthatjuk, hogy majdnem ingyen utaznak!
Szocpol: 3 gyermek esetében a szociálpolitikai támogatás összege, akár 2,5 millió forint is lehet!
Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény is megállapíthat abban az esetben ha a család jövedelme alacsony.Ennek a támogatásnak az összege gyermekenként 6270 forint, ami nem tűnik egy nagy összegnek, de három gyermek esetében máris 18.810 forint plusz pénz esik be a családi kasszába!
Tagsági kedvezmények járnak a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél is.Érdemes utánajárni ezeknek a kedvezményeknek is, mert sokszor jelentős összeget spórolhatunk meg egy nagycsaládos igazolvánnyal!
Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás is igényelhető egy évben maximum 4 alkalommal.Ez a támogatás ma már bekerült az önkormányzati támogatás bűvkörébe!