PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 2., kedd

Munkavállalásra ösztönzik a nyugdíjasokat

Munkavállalásra ösztönzik a nyugdíjasokat

BY , ON DECEMBER 2ST, 2014


A Fidesz meglepő javaslattal állt elő, nyilatkozataik alapján arra készülnek, hogy minél jobban ösztönözzék a nyugdíjasokat, hogy a hiányszakmákban újra dolgozzanak.Ennek érdekében akár adójogi módosításokat is eszközölnének.

Egy teljesen új, olyan rendszert akarnak kiépíteni, kialakítani, mely úgy épül majd fel, hogy a nyugdíjasokat érdekeltté tegye a munkavállalásban.Magyarul azt akarják, hogy a magyar nyugdíjasoknak érdemes legyen a nyugdíj után is munkát vállalni a hiányszakmákban!

Vissza akarják csábítani a munkaképes nyugdíjasokat a munka világába és egy olyan lehetőségek kínálni nekik, amivel valóban jól járnak, amiért érdemes még a nyugdíjas években is munkát vállalni.
Ha egy kicsit visszatekintünk, akkor azt mondhatjuk, hogy pár évvel ezelőtt az okozta az egyik legnagyobb gondot a munkaerőpiacon, hogy az állásokban lévő nyugdíjasok miatta a fiatal munkavállalók, pályakezdők nem tudtak álláshoz jutni, mert a tapasztalt nyugdíjasokat nem akarták elküldeni és lecserélni egy jóval tapasztalatlanabb pályakezdőre.
Mostanra azonban a helyzet megváltozott, most vannak, olyan hiányszakmák, ahol szükség van a nyugdíjas munkaerőre.
A kérdésben Tuzson Bence nyilatkozott, a Fidesz vadonatúj szóvivője.
Érdekes, hogy a nyilatkozatban ki sem tértek arra, hogy esetlegesen egy magyarországi perspektívát dolgoznának ki azoknak a fiataloknak, akik itt élnek, nemrég fejezték be tanulmányaikat és itt szeretnének boldogulni, illetve azoknak a fiataloknak, családoknak, akik kénytelenek voltak külföldre vándorolni és ott munkát keresni. Bízunk benne, hogy a kormány nekik is kitalál valamit, hogy minél több fiatalt csábíthassunk vissza Magyarországra.

A cikk forrása: