PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 18., csütörtök

Mégsem szűnik meg a munkanélküli segély, csak átalakul!

Mégsem szűnik meg a munkanélküli segély, csak átalakul!

Először emelik a rendszeres szociális segély összegét de a munkanélküli segélyt nem, és a kormány azt tervezi, csak a méltányossági segélyezés marad az önkormányzatoknál. Eközben folytatódik a juttatások átirányítása a középosztálytól a legszegényebbekhez.
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) megszüntetése a költségvetési törvénytervezet egy apró megjegyzéséből sejthető, ahol azt írják: “az intézmény jelenleg átszervezés alatt áll” – figyelt fel rá a vs.hu.
A döntés Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a fogyasztóbarát szolgáltatásokkal indokolta. Holott tudni lehet, hogy a pénz nagy részét a közfoglalkoztatásra költik.
De azért azt se felejtsük el, hogy a bérünk 1,5 százalékát azért vonják le hónapról hónapra, hogy akkor is kapjunk valamit (segélyt, álláskeresési támogatást), ha utcára kerülünk. (Arról persze nincs hír, hogy ez a levonás megszűnne.)

Átcsoportosítják a pénzeket
A költségvetésből egyébként az derül ki, hogy jövőre 22 milliárd forinttal több járulékot szednének be tőlünk. És 30 milliárd forinttal kevesebbet szánnának segítségül arra az esetre, ha elveszítjük a munkánkat. És a forrásokat szépen átcsoportosítják a közfoglalkoztatásra. Közmunkára egyébként az eddiginél 35 milliárd forinttal többet, összesen 270 milliárd forintot fordítanának.
És akkor itt jön az, hogy minek is fenntartani a munkaügyi hivatalt… Ezek szerint nincs szükség arra, hogy a munkanélküliek, a közfoglalkoztatottak segítséget kapjanak ahhoz, hogy állást találjanak.
A lap egyébként úgy tudja, hogy az NMH különböző funkciói más-más minisztériumokhoz fognak kerülni.