PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2014. december 10., szerda

Újabb adó – Lakásadó 2015

Újabb adó – Lakásadó 2015


A cím olvastával az embernek talán kicsit mosolyra húzódik a szája várja, hogy mikor jön a csattanó..és ez valóban nagyot csattan ugyanis nem vicc! 
Kocsis Máté valóban a lakásadó bevezetése mellett döntött! A lakásadó mértéke nem is elhanyagolható, ugyanis több, mint 28 ezer forint lesz lakásonként!


Ez talán eddig a jövő év egyik legkellemetlenebb meglepetése. Egyelőre csak 1 budapesti kerületben értesítették a lakókat az adó bevezetéséről! Köszönhető ez annak, hogy a jövő évtől kezdve az önkormányzat bármilyen adót kivetet a városlakókra. Józsefvárosban már elkezdődött az őrület!
Ez a legújabb helyi adó, melyet Budapest 8. kerületében vagyis Józsefvárosban biztosan bevezetnek jövőre.Ott már ki is ment az értesítő…sajnos “remek ötletet adott” ezzel más önkormányzatoknak is..ki tudja melyik önkormányzat lesz a következő aki kapva kap a lehetőségen és szintén bevezeti a lakásadót.
A lakásadó mértéke 28 000 forint, melyet minden kiadott lakás után és azok utána lakások után, melyben nem laknak, meg kell fizetni az önkormányzatnak! Az önkormányzat már ki is hirdette, hogy egészen pontosan az adó mértéke 28.140 forint lakásonként, mely 2015. január 1-vel érvényben van!

Az adót határozatlan időre vezették be!  

Nekik kell megfizetni az adót :
„- akinek Józsefvárosban van a lakása, de nem abban él, vagy bejelentett lakcímmel nem rendelkezik,
- a lakását, vagy annak csak egy részét (pl. egyik szobáját) lakás céljára bérbe adja.”


A 28.140 forint fix költség, a több száz négyzetméteres luxuslakás után is ugyanannyi, mint az icipici garzon után.


Nem kell az adót befizetniük azoknak, 
akiknek a Józsefvárosban van bejelentett lakcímük és azoknak sem, akik az önkormányzat valamelyik bérlakásában élnek és akkor sem ha valaki cégtől bérli a lakását és oda be is van jelentve.

A bevallásra kötelezetteknek január 15-ig kell bevallaniuk az adót, a változásokról 15 napos határidőn belül kell értesíteni az önkormányzatot.
Elegáns módon a közös képviselőre lőcsölték a feladatot, hogy tájékoztassa a lakókat!



A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2014/12/10/ujabb-ado-lakasado-2015.php