PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 22., vasárnap

Jön a 13 órás munkanap

Jön a 13 órás munkanap


Vasárnap fordulópont volt Magyarország életében, a boltok legnagyobb része a múlt hét vasárnapján volt utóljára nyitva vasárnap, hiszen március 15-től érvényben van a kötelező vasárnapi zárvatartás.

A boltok viszont nem hagyják szó nélkül ezt az intézkedést, visszavágnak, így ezentúl a hét 6 napján, hétfőtől szombatig meghosszabbították nyitvatartásukat! Szinte minden üzlet hosszabbított nyitvatartással várja vásárlóit!

A boltok így vágnak vissza…nade ki issza meg ennek a levét?

Sok sok kereskedelmeben dolgozó már most elmondta, hogy emiatt ezentúl a kényelmes vasárnapi boltpakolás helyett éjszaka pakolnak majd, van akinek a munkaideje 13 órára fog megnövekedni.Sokan szívesen dolgoztak vasárnap, mert plusz pénzt jelentett, vasárnaponként, akár plusz tízezer forintot, ami most kiesik a családi kasszából.

Általánosságban elmondható, hogy sem a vásárlók, sem pedig az alkamazottak nem díjazzák ezt a lépést.Tulajdonképpen az igaz, hogy vasárnaponként nem kell majd dolgoznia kereskedelemben dolgozók angy részének, de a hét többi napján kifulladásig dolgozhatnak!
Szinte borítékolható, hogy a vasárnapi zárvatartás miatt, a szombati napokon a boltok, olyanok lesznek, mint az őrültek háza, mindenki akkor fog majd bevásárolni és természetesen az 1 napos zárvatartás, mint ahogyan már megszokhattuk pánikhoz vezet, ilyenkor sokan az Apokalipszisre készülnek és egyetlen napra vásárolnak 2 heti élelmet.

Egy budapesti bevásárlóközpont egyik dolgozója elmondta, hogy a kötelező vasárnapi zárvatartás miatt, a napi nyitvatartás másfél órával lett hosszabb, ami például az ő esetében azt jelenti, hogy reggel 8 órakor indul el otthonról és eset fél 11-kor ér haza. Akinek nincs családja, azt annyira nem zavarja a döntés, egy-vagy ásfél órával többet dolgozik és kész…
Vannak, olyan országos láncok, ahol még senki nem tud semmit, csupán annyit, hogy egy órával előbb kell nyitniuk és egy órával később zárnak majd be.
Van ahol azt sajnálják a legjobban hogy az eddigi 2 egymás melletti napon lévő szabadnapjuk ezután egy vasárnap lesz és egy nap valamikor hét közben, így szinte sosem lesz 2 egymás után szabadnapjuk…

Sorolhatnánk még nagyon sokáig a panaszokat, egyelőre a káosz szinte kitejesedett, snki nem tud még semmi konkrétumot, de majd ha beáll mindenhol a rend, akkor kiderül, hogy hogyan tud tovább működni a rendszer!