PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. március 22., vasárnap

Megjött a feketeleves a felsőoktatásban

Megjött a feketeleves a felsőoktatásban


Új törvényt vezetnek be a felsőoktatásban, melynek hatására a jelenleginél 60%-al is kevesebb hallgató tanulhat majd a felsőoktatásban.

A felsőoktatásban való részvétel szabályait jelentősen megszigorítják.
Egészen biztos, hogy 2020-tól bevezetik a kötelező nyelvvizsgát, azoknak, akik a felsőoktatásban kívánnak tovább tanulni?

Miért van erre szükség?

Mert a számok riasztóak, rengeteg hallgató nem kapja kézhez a diplomáját mert nincsen nyelvvizsgája. Sok esetben ennek egyszerűen a lustaság az oka, máskor a képességek hiánya, vagy a pénzhiány. Ezt elkerülendő, az új törvények szerint már csak azok nyerhetnek felvételt a felsőoktatásban, akik rendelkeznek nyelvvizsgával. Az új szabályok alapján a tavalyi évben 34 000 diákkal kevesebbet vehettek volna fel a felsőoktatásba.

Akik jelenleg 7. osztályosok már érintettek lesznek a kérdésben, nekik célszerű mielőbb nekiindulni és nyelvvizsgát szerezni.2020-tól már csak azok a diákok kerülhetnek be alap- vagy osztatlan képzésre, akiknek van legalább egy B2-es szintű, vagyis középfokú nyelvvizsgájuk vagy azzal egyenértékű okiratuk, és legalább egy emelt szintű érettségit tesznek.

Az új eljárási rendet már ki is hirdették a Magyar Közlönyben, így teljesen hivatalos az információ! Az új szabály 2020. január elsejétől van érvényben, így nem mentesülnek alól azok sem, akik keresztféléves képzésen kezdik meg tanulmányaikat.