PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 12., vasárnap

Diplomás GYED – havi 70 ezer forint is járhat

Diplomás GYED – havi 70 ezer forint is járhat

A magyar kormány egyik legnépszerűbb támogatás jelenleg a diplomás gyed, mely akár havonta 70 ezer forintos támogatást is jelenthet!
Természetesen a támogatás 2015-ben igényelhető és elérhető lesz!


 Egyre többen veszik igénybe ezt a jelentős összegű támogatást, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint igen sikeresnek mondható az intézkedés.Mivel Magyarország híján van a gyermekeknek, sőt a gyermekvállalási kedvnek is, ezért vezették be a támogatást, hiszen így a felsőoktatásban tanuló fiatalok is bátrabban vállalhatnak gyermeket a havi 70 ezer forintos támogatás mellett.

A támogatás 2014. január 1 – től vezették be, a támogatásra felsőoktatásban tanuló hallgatók és frissen diplomázott szülők vehetik igénybe.
A támogatás azoknak jár, akik a szülés előtt két évben valamelyik felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanultak és minimálisan 2 aktív félévvel rendelkeznek és a nappali tagozatos hallgatói jogviszony fennállása alatt vállal gyereket, akit saját háztartásában nevel.
Ezen felül azoknak is jár ez a támogatás, akik a hallgatói jogviszonyuk megszűnése után maximum egy éven belül gyermeket vállalnak.Feltétel még, hogy az anyuka a gyermeket saját háztartásában nevelje. A diplomás gyed a gyermek születésének napjától a gyermek egyéves koráig igényelhető.

A támogatás összege a mindenkori bérminimumhoz köthető, jelenleg a hetven százalék vagyis megközelítőleg hetven ezer forint.
A támogatás igénylése és a támogatásra való jogosultság folyamatosan egyszerűsödik, a hallgató jogviszony megszűnte után is lehet támogatáshoz jutni.

A diplomás gyed, napról napra népszerűbb támogatás, 2014 óta már nagyon sok fiatal vette igénybe.Azoknak jár a támogatás, akiknek a gyermekük 2013. december 31. után született meg, vagy a tanulmányaik alatt, vagy a felsőoktatási tanulmányok megszűnését követő 1 éven belül.
A felsőoktatási intézményekben tanulók nem tudják igénybe venni a GYED-et, mert nincs még nekik az ellátáshoz feltétlenül szükséges 365 nap jogosultsági idővel, a szülés előtti két évben.


A cikk forrása: http://palyazatok.co/2015/04/10/diplomas-gyed-havi-70-ezer-forint-is-jarhat.php