PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 12., vasárnap

Sok család óriási összeget bukhat a NAV hibájából

Sok család óriási összeget bukhat a NAV hibájából

Elképesztő, hihetetlen és banális hiba miatt bukhat sok család akár több százezer, sőt akár egy millió forintot is.

A NAV saját számítógépes rendszere okozza a hibát, ami bizonyos helyzeteket,családokat nem tud kezelni.
Nem tudja kiszámolni a családi adókedvezmény összegét azoknál a családoknál, ahol a szülők nem házastársak, hanem élettársi kapcsolatban élnek és legalább 3 vagy több gyermekről gondoskodnak, vagyis az eltartottak száma három vagy annál több.
A hibát már a Nemzetgazdasági Minisztérium is elismerte.

Egy adószakértő, Angyal József nyilatkozott a kérdésben, aki elmondta, hogy bizony valóban vannak olyan családok, akik éves szinten akár 800 ezer forint feletti összeget is elbukhattak ezen hiba következtében.
Az elektronikus adóbevallásban nincs megfelelő beikszelendő kocka, ahhoz hogy ki tudja számolni az élettársak esetében a 3 vagy annál több eltartott után járó családi adókedvezmény.
Ezeket a családokat a program nem úgy értelmezi, hogy 3 gyermeket nevelnek, hanem háromszor 1 gyermeket, vagyis havonta nem 3*33 ezer, hanem havi 3*10 ezer forint jár, ez évente 828 ezer forint, ami óriási összeg.
Az érintettek 2011-ig önelleneőrzéssel visszakérhetik a kieső összeget visszamenőleg, ami akár 4 millió forint is lehet!
A hibát elismerték, Rogán Antal szerint semmilyen hátrány nem érheti azokat sem, akik nem házastársak, csak élettársi kapcsolatban élnek. Ezen családok az írásos útmutató alapján ki tudják számolni a kedvezmény mértékét és természetesen igénybe is vehetik.

A program valóban nem tudja kiszámolni a kedvezményt!

A programok ezesetben rengeteg paramétert kellene figyelembe venni, akár hónapra lebontva, így egyelőre ez nem lehetséges!


A cikk forrása: http://palyazatok.co/2015/04/11/sok-csalad-oriasi-osszeget-bukhat-a-nav-hibajabol.php