PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 23., csütörtök

Már biztos! Nem emeli a kormány a családi pótlékot, más kedvezményt találtak ki!

Már biztos! Nem emeli a kormány a családi pótlékot, más kedvezményt találtak ki!


Ezt a választ kapta Szabó Tímea a család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól. Helyette a munkajövedelemhez kötött támogatások, mint a családi adókedvezmény, vagy a Gyed extra kiterjesztését támogatják.
Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért (PM) országgyűlési képviselője a népjóléti bizottság ülésén kérdezte meg Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt, hogy a kormány tervezi-e növelni a családi pótlékot és a Gyes-t, ugyanis hét éve befagyasztották.
Az államtitkár szerint nem növelik ezeknek a mértékét, ugyanis a kormány a munkajövedelemhez kötött támogatások kötelezte el magát, így a a családi adókedvezményt, vagy a Gyed extra kiterjesztését.
Pedig – mint azt a PM-e képviselő közleményében írja – ennek szegénységcsökkentő hatása lenne. Szerinte ma legalább 300.000-en vannak ellátás nélkül az országban, ami egyben családok tízezreit jelenti, akik semmiféle támogatást nem kapnak a kormányzattól.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai sajtótájékoztatóján többek között arról is beszélt, növelik a a kétgyermekesek családi adókedvezményét, a kétgyermekes szülők a jelenlegi tízezer forint helyett 12 500 forint adókedvezményt vehetnek igénybe. Ez összesen 15 milliárd forintnyi bevételkieséssel jár a miniszter szerint.
Forrás : vs.hu