PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. április 16., csütörtök

Megszűnt a méltányossági közgyógyellátás, ez van helyette

Megszűnt a méltányossági közgyógyellátás, ez van helyette

2015. március 1-től megszűnt a méltányossági közgyógyellátás, addig azonban még lehetett igényelni lehet.Az intézkedés jogszabályi háttere az átmeneti rendelkezésekre: Szt. 134/C.§ (3) bekezdés.
A méltányossági közgyógyellátást 2015. március elsejével kivették a szociális törvényből, ez azt jelenti, hogy többé az önkormányzatoknak nem lesz kötelessége ezt az ellátást biztosítani.
Méltányossági közgyógyellátás igénylésére az utolsó kérelmeket 2015. február 28-án lehetett benyújtani.

Ezekre a kérelmekre még a jelenleg hatályos jogszabály érvényes, 1 évre állapítják meg, akkor ha az alábbi feltételek fennállnak :
– az ellátásra való jogosultságot még 2015. március 1. előtt állapították meg
– ha az az eljárás mely a méltányossági közgyógyellátásra való jogosultságot állapítja meg már folyamatban vagy 2015. február 28-án
Tehát a méltányossági közgyógyellátás megszűnik, de az önkormányzatoknak megvan a lehetősége arra, hogy egy új támogatás, a települési támogatás keretében támogatást, segélyt, juttatást nyújtsanak a rászoruló emberek gyógyszerköltségeinek csökkentéséhez!