PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 21., csütörtök

Ez a pénz Neked is jár – sokat hoz a konyhára ha tisztában vagy vele!

Ez a pénz Neked is jár – sokat hoz a konyhára ha tisztában vagy vele!


Tudod, hogy neked jár ez a pénz?

Sokat hozhat, ha ezzel tisztában vagy
Pénzhez juthatsz akkor is, ha nem tudsz dolgozni.


A táppénz és a betegszabadság szavak két esete:

ha te kerültél olyan egészségi állapotba, hogy nem tudod a munkádat végezni, vagy pedig a gyermekedet kell ápolnod.
A kieső jövedelmet azonban valahogy pótolni kell, erre való a táppénz, amelynek szabályait a betegszabadságéval együtt most ismertetjük.

Mikor vehető ki a betegszabadság?
Ha megbetegedtél, és ezért nem tudsz dolgozni, az első 15 munkanapra betegszabadságot vehetsz ki, amely nem azonos a táppénzzel. Ez a szabadság nem jár, ha üzemi baleset vagy foglalkoztatási betegség gátol meg a munkavégzésben, ezek ugyanis a táppénz kategóriájába tartoznak.

Mikor lehetsz jogosult a táppénzre?
Táppénzre a saját, és a gyermeked betegsége okán is jogosulttá válhatsz, alapvető feltétele, hogy legyen egészségügyi biztosításod, illetve kötelezettséged egészségbiztosítási járulék fizetésére. A másik fontos dolog, hogy orvosi igazolással kell alátámasztanod az igényedet.

Mennyi időre jár a táppénz, és mekkora összeg?
A táppénz arra az időszakra jár, amely alatt elesel a keresetedtől, de maximum egy évig folyósítják. Az, hogy pontosan meddig számíthatsz rá, függhet az igénylés alapjától – hogy magad, vagy a gyermeked betegsége-e az ok -, de attól is, hogy egy éven belül részesültél-e korábban táppénzben. Ezt hívják táppénzelőzménynek, amely esetén azt az időt bele kell számítani az aktuális jogosultság időtartamába. Hogy mekkora összeget kapsz, az elsősorban a jövedelem összegétől függ, amelyből naptári napi átlagot számolnak.

Gyermekápolási táppénz – gyáp.

A gyermekápolási táppénz akkor illet meg, ha a gyermeked még nincs 12 éves. Ugyanaz a három feltétel vonatkozik rá, mint saját betegség esetén, azonban az ideje a gyermek életkorától függ, illetve attól, hogy egyedül neveled-e.
Ha 1 év alatti, akkor annak betöltéséig nincs időkorlát, amennyiben 1 és 3 év közötti, akkor alapesetben évi 84 naptári nap, ha 3-6 éves, akkor 42, 6-12 éves korig pedig 12 lehet a folyósítási napok száma. Utóbbi egyedülálló szülőként emelkedhet.

Ha munkanélküli vagy
Ha nincs munkád, nincs kereseted, akkor is igényelhetsz támogatásokat, amelyekkel javíthatsz a pénzügyi helyzeteden.
Támogatások munkanélkülieknek
Forrás : http://www.femina.hu