PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 1., péntek

ITT a friss infó a családi pótlékról

ITT a friss infó a családi pótlékról


FRISSÍTÉS:

Előbb érkezik az áprilisi családi pótlék. Az ünnepekre való tekintettel van, aki előbb jut hozzá a családi pótlék összegéhez.
Akinek utalják a pótlékot az április 30-án, csütörtökön számíthat rá, hogy a számláján lesz az összeg. A lakcímre történő utalás esetén a postai kifizetési utalványok kézbesítésére május 4-től kerül sor.
Előbb érkezik a májusi családi pótlék és minden más családtámogatás is

Sajnos nagyon sok családnak elképesztően fontos, hogy mikor érkeznek a különféle családtámogatási ellátások, elsősorban családi pótlék.Gyakran ezek az ellátások nagyon fontos részét képezik a család bevételeinek, így korántsem mindegy, hogy mikor érkeznek meg a bankszámlára.

Májusban, ahogy azt már megszokhattuk ünneppel indítjuk a hónapot, idén május 1. péntekre esik, ezért a családi pótlékot és az egyéb családtámogatási ellátásokat a Magyar Államkincstár előbb fogja kiutalni a családoknak! A Munka Ünnepének köszönhetően azon családoknak az ellátását, akik a posta segítségével kapják meg ellátásukat a Magyar Államkincstár 2015. április 27-én utalja el, azoknak a családoknak pedig, akik bankszámlára kapják az ellátást, 2015. április 28-án utalják el az ellátást!

Tehát, azok akik postán keresztül kapják meg a családi pótlékot, azok április 29-én, 30 kapják meg az ellátást.
Azok, akiknek bankszámlára utalják a családi pótlékot, azoknak április 30-án érkezik meg a családi pótlék!

A családi pótlék összege :
A családi pótlék összege sajnos idén sem fog változni, maradnak a jól megszokott összegek, íme tájékoztatásképpen a következő adatok!

A családi pótlék – összege havonta 2015-ben

Egy gyermekes család esetén: 12 200 Ft
Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén: 13 700 Ft
Két gyermekes család esetén (gyermekenként): 13 300 Ft
Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként): 14 800 Ft
Három vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként): 16 000 Ft
Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként): 17 000 Ft
Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek esetén: 23 300 Ft
Tartósan beteg, súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelő esetén: 25 900 Ft