PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. május 29., péntek

Zajrendelet! Ezt mindenképpen érdemes tudnod róla!

Zajrendelet! Ezt mindenképpen érdemes tudnod róla!

A zajhatásokat a kulturált együttélés szabályai szerint kell értelmezni
Van, ahol tilos zajongani, főleg hétvégén. Sőt 5 évvel ezelőtt drasztikus zajrendeletet vezettek be például Velencén, miszerint szombat déltől hétfő reggelig nem lehet füvet nyírni, barkácsolni, kalapálni, fűrészelni. Ez mind az üdülő-, mind a lakóövezetre vonatkozik, bár többen csak hétvégén tudnak időt szakítani a kerti munkákra, a fűnyírásra és egyéb barkácsmunkákra is.
Balassa Balázs, Szigliget polgármestere szerint tudomásul kell venni azt, hogy az emberek leginkább akkor dolgoznak, amikor idejük engedni. Mint mondta, a Balaton térségében sok önkormányzat szabályozza és csendrendelettel határozza meg, hogy mikor lehet zajos munkavégzést folytatni. Szigliget önkormányzata nem hozott ilyen rendeletet, de egy ajánlást eljuttattak minden ingatlantulajdonoshoz – emelte ki.
Balassa Balázs hangoztatta: szeretnék, hogy a turizmus egész évben minél jobb megélhetést biztosítson, és nehéz megszokni a téli nyugalom után a nyár felfokozottabb hangulatát, életét. Bizonyos szabályok szükségesek – és nemcsak a fűnyírásról van szó, hanem az éjszakai zenés rendezvényekről is.
Minden önkormányzat szabályozza a zenés rendezvényeket, Szigligeten például egy héten csupán egyetlen napon (vasárnapra virradóra) lehet éjjel 3 óráig zenés rendezvényt tartani, egyébként 11 óra után már nem lehet zajongani – ismertette a polgármester.

Ördögi kör
Kiemelte azt is, hogy nyáron, mikor sok vendéget fogad a város, szerencsés lenne, ha a zajhatások elmaradnának. Azt is hozzátette, hogy sok nyaralótulajdonos csak hétvégén tud leutazni és lenyírni a füvet, vagyis ez egy ördögi kör, ezáltal nehéz is betartani.
Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint fontos, hogy az emberek igyekezzenek mindig tekintettel lenni másokra is. Mint mondta, nehéz biztosítani, hogy a rendelet betartásához akár a közterület-felügyeletet, akár bármelyik más felügyeleti szervet odarendeljék.
A zajhatásokat a kulturált együttélés szabályai szerint kell értelmezni – mondta a polgármester, aki úgy véli, egyrészt nem szerencsés vasárnap reggel 7 órakor füvet nyírni, másrészt felhívta rá a figyelmet, hogy vannak már kiváló akkumulátoros eszközök, amelyeket úgy lehet használni, hogy ne zavarjuk egymást.
Forrás : www.hirado.hu