PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. június 4., csütörtök

Kedvezőbb feltételek jönnek a kisgyermekes szülők munkába állásához!

Kedvezőbb feltételek jönnek a kisgyermekes szülők munkába állásához!

Ősszel kerül a kormány elé az a javaslat, amely szerint a bölcsőde mellett egyéb nappali ellátási formákat is bevonnak az államilag finanszírozott körbe – hangzott el Dunai Mónika és Novák Katalin sajtótájékoztatóján.
Kisgyermekes munkavállalók utáni kedvezmény 2015-2016
A kormánypárt országgyűlési képviselőcsoportjának szóvivője hangsúlyozta, a Fidesz politikájának középpontjában a családok állnak. Egyúttal felidézte, a baloldal kormányzása alatt hátat fordított a családoknak, semmit nem tettek a terheik csökkentéséért, szélsőséges politikájuk veszélybe sodorta a gyermekre vágyó és a gyermekes családok megélhetését.
Mint mondta, elvették a három éves gyest, a családi adókedvezményeket. Az az édesanya, aki akkoriban a gyermekvállalás mellett döntött, egyúttal az elszegényedés és a munkanélküliség kockázatát is magára vállalta – húzta alá. Emlékeztetett, az édesanyáknak választaniuk kellett a gyermeknevelés és a munka, illetve a tanulás között.
“A Fidesz politikájának középpontjában a családok állnak.”
Rámutatott arra is, hogy mindezek mellett a szocialisták kormányzása alatt az önkormányzatok sorozatosan zárták be a bölcsődéket, ennek következtében súlyos férőhely-hiány alakult ki. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezzel szemben ma az édesanyák munkába való visszatérését adókedvezményekkel segítik a munkahelyvédelmi akció keretében, és a gyed extra is jelentős támogatást jelent. Ösztönözzük a gyermekvállalást, segítjük a gyermeknevelést, és kedvezőbb feltételeket biztosítunk a kisgyermekes szülők ismételt munkába állásához – sorolta az intézkedés előnyeit.
Kiemelte, szintén a női foglalkoztatás bővülését szolgálja a kisgyermekek napközbeni ellátását biztosító bölcsődék és családi napközik férőhelyeinek folyamatos bővítése. 2010-ben 37 ezer gyermeket tudtak fogadni ezek az intézmények, ez a szám 2014-re 47 ezerre bővült – fűzte hozzá.

Ugyanitt Novák Katalin arról beszélt, szeptembertől 3 éves kortól kötelező az óvoda, és a bölcsődés óvodás gyermekek 90 százalékának – 320 ezer főnek – ingyenes lesz a közétkeztetés.
A 3 évesnél fiatalabb gyermekek napközbeni ellátása kapcsán a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kiemelte a nagymamák szerepét, egyúttal hangsúlyozva, a Nők 40 intézkedést eddig 140 ezer hölgy vette igénybe.
A bölcsődei ellátórendszerrel összefüggésben leszögezte, jelentős bővülés volt az elmúlt öt évben, ezt a munkát folytatják majd.
A bölcsődei, óvodai és egyéb, alternatív gyermekelhelyezési lehetőségekre a következő uniós ciklusban 100 milliárd forint áll majd rendelkezésre – jelentette ki.
Terveink szerint a bölcsődei férőhelyek száma 2018-ra 60 ezerre nő, ez az érintett korosztály 23 százaléka, ez a szám megfelel a jelenlegi igényeknek – tette hozzá.
Novák Katalin kifejtette, a bölcsődék nemcsak felügyeletet biztosítanak a gyermekek számára, hanem szükség esetén szakszerű, célzott fejlesztést is nyújtanak. Ezért a felmérést végző bizottságok a 3 évnél fiatalabb gyermekekre fókuszáló szakemberekkel egészülnek ki – húzta alá. Szavai szerint emellett a bölcsődében dolgozó, felsőfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelőket 2016. január 1-től „beemelik a pedagógus-életpályába”.
Szólt arról is, hogy ősszel kerül a kormány elé az a javaslat, amely bővíti, rugalmasabbá és több szereplőssé teszi a rendszert, az elképzelés szerint a bölcsőde mellett egyéb nappali ellátási formákat is bevonnak az államilag finanszírozott körbe. Azon dolgozunk, hogy a családoknak partnerei legyünk abban is, hogy a gyermeküket napközben el tudják helyezni – fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
(fidesz.hu)