PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 9., vasárnap

8 pont, amit feltétlenül tudnod kell ha részt akarsz venni az adósságrendezési programban

8 pont, amit feltétlenül tudnod kell ha részt akarsz venni az adósságrendezési programban

1. Önkéntesen igényelhető.
2. Szeptember 1-jétől a nem fizető jelzáloghitelesek, 2016. október 1-jétől bárki igénybe veheti.
3. Az igényelheti, akinek egy vagy több, 90 napja lejárt, 2 és 60 millió forint közti hiteltartozása van.


4. Csak akkor jár, ha az adós a tartozás legalább 80 százalékát elismeri, és az összeg nem haladja meg vagyonának kétszeresét.
5. A csődvédelem alapesetben 5 évre szól, de meghosszabbítható 7 évre. Egy személy a csődvédelmet csak egyszer veheti igénybe.
6. A csődvédelem időszaka alatt az adós kevesebbet törleszt annál, amennyit kellene. A csődvédelem lejártakor a megmaradt tartozást elengedik.
7. Amennyiben az adós bármilyen formában csal, örökre kizárják a csődvédelemből.
8. A csődvédelem alatt az igénylő és a vele egy háztartásban élők pénzköltéseit a csődgondnok felügyeli.
Prioritást éveznek azok, akiknek a lakhatása forog kockán
A három hét múlva startoló családi csődvédelmet egyelőre azok az adósok vehetik majd igénybe, akiknek lakhatása forog kockán, a többi adós csak egy évvel később élhet a magáncsőd intézményével. Az Országgyűlés június végén fogadta el a magáncsődöt bevezető törvényt, amely a szakértők szerint a jelenlegi bírósági végrehajtáshoz képest méltányos az adóssal szemben, a fő hitelezőként eljáró bankoknak viszont nagy költséget és pluszmunkaerőt jelent.
A jogszabály viszonylag szigorú belépési feltételeket szab, így nem tudni, pontosan hány adósnak jelent majd segítséget, de még a bizakodó becslések szerint sem rendezi a devizahitelesek problémáját. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint több mint 180 ezer, legalább három hónapja nem törlesztett ingatlanhitel-szerződés van az országban.
Becslések szerint a magáncsőd intézménye a jelenlegi formájában 20-25 ezer adósnak jelenthet valódi segítséget.
A védelem célja megakadályozni, hogy a bajba került adós ingatlana végrehajtás alá kerüljön, az adóst pedig kilakoltassák. Az adósság átrendezésével a hitelező is pénzhez juthat, emellett a hitelező ügyfelének érdekeit is szem előtt tartják.
Szerző :Horváth Csaba László
Forrás : mno.hu