PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 8., szombat

Állami támogatás tetőtér beépítésre, házbővítésre, lakásbővítésre

Állami támogatás tetőtér beépítésre, házbővítésre, lakásbővítésre

Egy ország várja már a 2015. júliusában érvénybe lépő CSOK-ot vagyis a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, melyet leánykori nevén szocpolként ismerjük. A támogatást igénybe lehet venni új lakás vásárlására és bővítésére is, de ha bővítésre kívánjuk felvenni a támogatást, akkor szigorú feltételeknek kell megfelelnünk.


Az első és nagyon fontos feltétel, hogy csak akkor vehetjük igénybe a támogatást, ha még semmilyen bővítési munkálatot nem kezdtünk meg a támogatás igénylése előtt. Tehát a munkálatokat csakis a támogatás igénylése után kezdhetjük meg. Vagyis július 1. előtt senki ne álljon neki ha a szocpolra pályázik, bővítési támogatásként.

Fontos, hogy abban az ingatlanban, melyre a bővítési támogatást igénylik, az igénylőnek illetve igénylőknek minimum 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük. Házastársak és élettársak esetében a lakásban mind a kettő félnek az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdonjoga kell, hogy legyen és az igénylőn kívül csak az általa eltartott gyermeknek lehet tulajdonrésze.
Nagyon fontos, hogy abban a alkásban kell lakniuk az igénylőknek, amelyik lakásra a támogatást kérik. A bővítést komfortosnak kell lennie vagy a bővítés végrehajtásai után kell komfortossá válnia. Az energetikai minősítését tekintve legalább C kategóriásnak kell lennie.Ha ennél rosszabb energetikai minősítéssel rendelkezik a lakás, akkor is van mód a támogatás igénylésére, de így egy kicsit bonyolultabb, ugyanis, ebben az esetben a helyi építési hatóságtól be kell szereznie egy harminc napnál nem régebbi igazolást arról, hogy az adott ingatlan állapota élet- és vagyonbiztonságot közvetlenül és súlyosan nem veszélyezteti.
A támogatás össze függ az eltartott gyermekek számától és a négyzetmétertől :
lakasbovites
Fontos, hogy a támogatást csak abban az esetben igényelhetjük, ha a munkálatok felét mi álljuk saját zsebből, vagyis a teljes bekerülés költségeknek az ötven százaléka mindenképpen minket terhel.