PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 2., vasárnap

Elképesztően fontos levelet kapnak a hitelesek – a tét óriási!

Elképesztően fontos levelet kapnak a hitelesek – a tét óriási!

Augusztus elsején, elkezdődik a forinthitelek és a “valódi” devizahitelek elszámolási időszaka. 2 hónapot kaptak a bankok a levelek postázásra, de számos kérdés tisztázatlan még az emberek fejében! 
Ki fog egyáltalán levelet kapni? 
Ki marad ki a visszatérített pénzekből?


A most kezdődő elszámolási időszakban a devizában törlesztő “valódi” devizahitelesek és a forinthitelesek ügye vár tisztázásra. Levelet azonban nem mindenki fog kapni közülük sem, csak az fogadhatja majd a postást, akinek valóban jár valamennyi visszatérítés! Akinek jelenleg is élő szerződése van az mindenképpen kap levelet!
Az elszámolás során most is 2004. május 1. után és 2014. július 26. előtt kötött szerződések ügyfelei kaphatnak vissza pénzt, ha 2009. július 26. után zárták le a hitelüket, vagy még mindig élő szerződésük van.
A levelek kiküldésre 2 hónap áll a bankok rendelkezésére, azaz 2015. augusztus 1. és 2015. szeptember 30. között várhatjuk a levelet. Vagyis ezt az jelenti, hogy szeptember 30-a után egy héttel már mindenkinek a kezében kell, hogy legyen a levél.
Kivételt jelentenek a 2010. november 26. után kötött szerződések, ahol a Kúria nem minősítette automatikusan tisztességtelennek. A jegybank ezen bankok ellen közérdekű keresetet nyújtott be, így ennek is lesz még folytatása.

Milyen pénz jár vissza?
Az árfolyamrés miatt senkinek nem jár vissza pénz, hiszen forinthotelesekről van szó illetve azokról, akik egyébként is devizában törlesztik adósságaikat. Ami visszajárhat az az egyoldalú szerződésmódosításból és az ezzel járó egyoldalú kamatemelésből származó többlet. Ezt írhatják jóvá.
Ez az elszámolási folyamat maximum 3,5 millió forinthitelt és 16 900 devizahitelt érint.
Forrás : www.penzcentrum.hu nyomán írta K.A.